Τεράστια είναι τα έσοδα που προκύπτουν από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και με τα συμφέροντα αυτά φαίνεται ότι συνδέει η Αστυνομία τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι Έλληνες «νονοί» βρίσκονται σε κατάσταση αντιπαλότητας με συμμορίες από τον πρώην ανατολικό μπλοκ.

Μιλώντας στο Live News, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, έκανε αποκαλύψεις για τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι σε βάρος τριών ατόμων από τη Γεωργία, ενός από το Ουζμπεκιστάν, ενός από τη Ρωσία, ενός από την Αλβανία κι ενός Έλληνα, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα άτομα φέρεται να εμπλέκονται με την προστασία λαθρεμπόρων τσιγάρων.

Σε έλεγχο που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των συλληφθέντων βρήκαν πιστόλια, περίστροφα, γεμιστήρες και φυσίγγια.

Το αποτύπωμα που "χαρτογράφησε" τους συνεργούς του

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα χνάρια τους όταν ανακάλυψε ένα αποτύπωμα εξ αυτών στη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και διαμέσου αυτού «χαρτογράφησε» τους συνεργούς του.

Ο άνθρωπος αυτός είναι 38 ετών με καταγωγή από τη Γεωργία.

Το αποτύπωμα αυτού του ανθρώπου που βρέθηκε έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, διακίνηση λαθρομεταναστών, ναρκωτικά, κατοχή οπλοστασίου, απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τραυματισμό δύο αστυνομικών σε τροχαίο ατύχημα και εγκατάλειψη.

Καταλήγοντας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία ότι κάποιος «άνοιξε» το στόμα του, αλλά τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνες της Αστυνομίας.