Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απαντάει για το περιστατικό, με έναν ηλικιωμένο άνδρα να κείτεται στο έδαφος αιμορραγώντας αβοήθητος. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, πρόκειται για ασθενή 81 ετών, ο οποίος έφτασε στο νοσοκομείο στις 15 Ιανουαρίου με πυρετό και μπήκε για νοσηλεία με γρίπη.

Τονίζεται ότι ο ηλικιωμένος ήταν συνεργάσιμος και ότι του είχε τοποθετηθεί κάγκελο προστασίας στο κρεβάτι του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος"


«Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, ώρα επισκεπτηρίου και μετά την παροχή νοσηλείας, χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης αδερφής, ο ασθενής βρέθηκε σε καθιστή θέση στο πάτωμα, περίπου 3 μέτρα από την κλίνη του, είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς εξήγησε ότι είχε σηκωθεί και βάδισε ως το σημείο που βρέθηκε.

Είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας και ως εκ τούτου υπήρχε μικρή ποσότητα αίματος στο πάτωμα και στο δεξί του πόδι στο σημείο που είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας».

Και η ανακοίνωση, συνεχίζει:

«Ειδοποιήθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί, εξετάσθηκε ο ασθενής και δεν βρέθηκαν θλαστικά τραύματα ή κακώσεις. Ο ασθενής τοποθετήθηκε στην κλίνη του, τέθηκαν εκ νέου κιγκλιδώματα, φλεβοκαθετήρας και ουροκαθετήρας.

Η Διοίκηση γνωρίζει ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την παροχή βέλτιστης περίθαλψης στους ασθενείς, παρόλα αυτά έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος για τυχόν παραλείψεις».

Στο ρεπορτάζ του MEGA, αναφέρθηκε πάντως, ότι ο ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο έδαφος, μέσα στα αίματα για ώρα, με την εγγονή του να καταγγέλλει ότι κανείς από το προσωπικό δεν έδινε σημασία.