Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για την κακοποίηση του 4χρονου στα Μέγαρα, του παιδιού που νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για τον 4χρονο γιο της συντρόφου του.

Ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί από χθες (18.1.2023) για τον 23χρονο Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό και τη βαριά σωματική κακοποίηση που προκάλεσε στο 4χρονο παιδί στα Μέγαρα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνελήφθη από τις Αρχές.

Διαβάστε ακόμα: Μέγαρα: Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του


Μέγαρα: Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο 4χρονος από τα Μέγαρα αποσωληνώθηκε την Κυριακή (14/1) και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου, ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου.


Πώς έγινε το περιστατικό στα Μέγαρα

Ο άγριος ξυλοδαρμός του 4χρονου σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου το μεσημέρι στον καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων, όπου διαμένει η οικογένεια. Η μητέρα, επιστρέφοντας σπίτι της, άκουσε φωνές και είδε τον σύντροφό της να κακοποιεί τον 4χρονο γιο της.

Η μητέρα, μιλώντας στο Mega τότε, περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν. «Με έστειλε να πάω να πάρω τσιγάρα. Άφησα τον γιο μου πίσω, που είναι 11 χρόνων, μαζί με τον άλλον, που είναι 10. Σήκωσε το τετράχρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του τη δύναμη και του έδινε κλοτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι, το μόνο που άκουσα ήταν ένα ''ααα'' από το παιδί», τόνισε.

Όπως ανέφερε, όταν τον ρώτησε αν χτύπησε το παιδί, εκείνος της είπε ότι ζαλίστηκε και λιποθύμησε. Με τα εγκαύματα που φέρει ο τετράχρονος, η μητέρα του δήλωσε: «Πριν από έναν μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει ''φέρε μου τις κάλτσες απέξω''. Πέταξε το παιδί μέσα στη λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο. Όταν το είδα το παιδί, μου είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα», είπε, καταλήγοντας, η μητέρα του τετράχρονου παιδιού απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έφευγε από το σπίτι.