Με την κατάθεση της μητέρας του κατηγορούμενου συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά η δίκη του 51χρονου για την υπόθεση αποπλάνησης μικρών αγοριών σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Η μητέρα του κατηγορουμένου συντάχθηκε με την εκδοχή του γιου της λέγοντας ότι οι κατηγορίες είναι ψεύτικες. Μάλιστα κατηγόρησε τη μητέρα του ενός παιδιού ότι κατασκεύασε όλες τις κατηγορίες επειδή τους εκβίασε για χρήματα.

«Έχω 10 εγγόνια και 2 δισέγγονα. Τα play station ήταν των εγγονιών μου που έρχονταν από την Αμερική κάθε καλοκαίρι» τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης, μητέρες αγοριών περιέγραψαν πώς δρούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος με δέλεαρ βιντεοπαιχνίδια, ωθούσε τα παιδιά σε άσεμνες πράξεις.

Διαβάστε ακόμα: Χανιά: Ασελγούσε πάνω τους με αντάλλαγμα… playstation - Τα μαθήματα αγγλικών έγιναν εφιάλτης για μικρά αγόρια

Υπόθεση ασέλγειας σε παιδιά στα Χανιά: Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της δίκης

Ο 51χρονος, πρώην κάτοικος και πλέον υπήκοος της Βρετανίας, φέρεται να επιδίδονταν σε ανήθικες πράξεις, στρατολογώντας κυρίως οικογένειες σε ανάγκη, σύμφωνα με διακριτική πληροφορία.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης η δίκη του 41χρονου αναφορικά με κατηγορίες ασέλγειας. Ο Χανιώτης κατηγορείται ότι, υποτίθεται προσφέροντας δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε ανήλικα παιδιά στον Ταυρωνίτη, εκμεταλλευόταν τη θέση του για ανήθικες πράξεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και τα όσα προκύπτουν από τη δικογραφία, ο 51χρονος απευθυνόταν ειδικά για οικογένειες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Πέντε παιδιά, τότε μαθητές δημοτικού, έπεσαν θύματα ασέλγειας. Τα παιδιά είχαν αναπτύξει εμπιστοσύνη προς τον κατηγορούμενο, λόγω των δώρων και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που τους προσέφερε.

Τονίζεται πως ο κατηγορούμενος, παρά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του, και σε προηγούμενη φάση είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών χωρίς αναστολή, χωρίς να του επιτραπεί κανένα ελαφρυντικό. Ο 51χρονος κρατείται τα τελευταία δύο χρόνια στις φυλακές Τρίπολης.


Χανιά: Οι καταθέσεις για την υπόθεση ασέλγειας σε παιδιά

Φρικιαστικές πτυχές της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος ανήλικων αγοριών κάτω των 12 ετών, από έναν 51χρονο Ελληνοαμερικανό πολίτη, ήρθαν στο φως στη διάρκεια της δίκης που είναι σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά.

Ο 51χρονος κατηγορείται για τέλεση γενετήσιων πράξεων σε ανήλικους την περίοδο 2017 έως 2019 σε βάρος τριών συνολικά ανήλικων παιδιών, στα οποία υποτίθεται πως έκανε μαθήματα αγγλικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με υπόσχεση να τα αφήσει να παίξουν Playstation, ανάγκασε σε πεολειχία παιδί κάτω των 12 ετών, ενώ αποπειράθηκε να θωπεύσει τα μόριά τριών παιδιών.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας ενός 12χρονου αγοριού εκ των φερόμενων θυμάτων του 51χρονου. Όπως είπε μετακόμισε στο χωριό το 2014 από την Αθήνα μετά από διαζύγιο και εμπιστεύτηκε τη μητέρα του κατηγορούμενου ως μπέιμπι σίτερ, για το 5χρονο τότε παιδί της.

Στη συνέχεια και εφόσον υπήρχαν πολύ καλές οικογενειακές σχέσεις, ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να του κάνει μαθήματα όταν ήταν 8 χρονών, για να γίνει όπως έλεγε «ο καλύτερος στο φροντιστήριο».

Εκεί συγκεντρώνονταν και άλλα παιδιά της γειτονιάς για τον ίδιο λόγο, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν οι γονείς ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αργότερα, η ίδια ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι το σπίτι του κατηγορούμενου ήταν υπό παρακολούθηση για όπλα και για πορνογραφικό υλικό.

Στη συνέχεια, ρώτησε τον γιο της τι συνέβαινε και το παιδί προχώρησε σε αποκαλύψεις, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος «του κατέβαζε το παντελόνι για να γελάνε, τους φιλούσε το μόριο, τους έβαζε πορνογραφικό υλικό να δουν και τον απειλούσε με όπλο πως αν μιλούσε θα τον σκότωνε».

Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και δηλώνει αθώος.

Πηγή: zarpanews.gr