Από θαύμα ζουν οι επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου που το πρωί της Παρασκευής (19/01) κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Την ώρα που ο οδηγός διέσχιζε το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο όχημα προκαλώντας σοβαρές υλικές.

Ευτυχώς στο σημείο του αυτοκινήτου, όπου έπεσε ο βράχος δεν καθόταν κάποιος και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 'Αμεσα κινητοποιήθηκαν τα απαραίτητα συνεργεία και μηχανήματα για την απομάκρυνση θραυσμάτων του βράχου και πολλών κομματιών από πέτρες που είχαν κυλήσει λόγω της εκτεταμένης κατολίσθησης.

Δείτε φωτογραφίες:

Rethimno_Apokollisi_Vraxou_Autokinito5
Rethimno_Apokollisi_Vraxou_Autokinito
Rethimno_Apokollisi_Vraxou_Autokinito2
Rethimno_Apokollisi_Vraxou_Autokinito1
Rethimno_Apokollisi_Vraxou_Autokinito6
Rethimno_Apokollisi_Vraxou_Autokinito4

 

Έκλεισε ο δρόμος

Με αφορμή την αποκόλληση ογκώδους τμήματος βράχου στο δρόμο του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού στο Ρέθυμνο, από ύψος άνω των 300 μέτρων, κλείνει ο δρόμος με απόφαση της Π.Ε Ρεθύμνου. Στο μεταξύ, αντί του φαραγγιού Κουρταλιώτη, οι οδηγοί για την μετακίνησή τους προς το νότο, για μέχρι αύριο το απόγευμα στις 4:00, θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το φαράγγι του Κοτσιφού, το οποίο θα ανοίξει για το σκοπό αυτό με τις απαραίτητες τροχαίες σημάνσεις.

«Εφιστούμε στους κατόχους ζώων την προσοχή τους»

Μετά όμως και τις παρατηρούμενες πτώσεις βράχων στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, τόσο στις 29/12/2023 όσο και σήμερα, 19/01/2024, οι αρμόδιοι ενημερώνουν μεταξύ άλλων ότι η ανεξέλεγκτη βόσκηση στις παρειές του φαραγγιού από αιγοπρόβατα, αυξάνει την επικινδυνότητα στην ασφάλεια του δρόμου.

 «Η υπηρεσία θα πράξει άμεσα όλες τις νόμιμες ενέργειες, απευθυνόμενη στις συναρμόδιες υπηρεσίες, για την απομάκρυνση όλων των αιγοπροβάτων, ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον θύματα… Εφιστούμε στους κατόχους των ζώων την προσοχή τους και τους παρακαλούμε να τα απομακρύνουν τάχιστα. Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι θα παραμείνει κλειστό μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι για αυτοψία, τόσο των παρειών, όσο και του δρόμου», αναφέρουν οι αρμόδιοι των τεχνικών υπηρεσιών.