Η κ. Γεωργία το πρωί της Πέµπτης έµαθε από επίσηµα χείλη πως ο 51χρονος κρεοπώλης, φίλος του γιου της, είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της. Ο επιχειρηµατίας του Μεσολογγίου, που διατηρεί κατάστηµα µε είδη κρεάτων στο κέντρο της πόλης, έπειτα από ένταλµα σύλληψης που εξέδωσε ο εισαγγελέας συνελήφθη. Είχε προηγηθεί µια µαραθώνια κατάθεση του έως τότε βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση, κατά την οποία όµως ο κατηγορούµενος δεν αποκάλυψε το παραµικρό, απαντώντας διαρκώς: «∆εν γνωρίζω, δεν θυµάµαι τίποτε».

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί στοιχεία για τον κρεοπώλη και τον Μπάμπη Κούτσικο σε βίντεο… και στο χώμα

Μεσολόγγι: «Ο άνθρωπος αυτός από την πρώτη στιγµή έλεγε ψέµατα στην Αστυνοµία» λέει η μητέρα

«Ο άνθρωπος αυτός από την πρώτη στιγµή έλεγε ψέµατα στην Αστυνοµία. Ελεγε πως τον πήρε ο Μπάµπης για να συναντηθούν, ενώ ήταν αυτός, όπως αποδείχθηκε από τις αναλύσεις των κλήσεων, που πήρε τον γιο µου και του ζήτησε να βρεθούν. Ο γιος µου κάτι φοβόταν, για αυτόν τον λόγο και πήρε µαζί του την καραµπίνα. Ο κρεοπώλης τού χρωστούσε χρήµατα. Μου το είχε πει µία ηµέρα πριν εξαφανιστεί πως του χρωστά 17.000 ευρώ. Ο Μπάµπης δεν θα έφευγε ποτέ από το σπίτι για να πάει κάπου χωρίς να µε ενηµερώσει. Θέλω να µάθω πού είναι ο γιος µου. Να µας πει ο φονιάς πού έχει τον γιο µου», ανέφερε η µητέρα του Μπάµπη Κούτσικου.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Ξεσπά η μητέρα του 31χρονου Μπάμπη - "Αν έχει λίγη ψυχή μέσα του, να μου πει πού έχει το παιδί μου"

Οι αστυνοµικοί του Τµήµατος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής διαδραµάτισαν κοµβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Οι πολύπειροι αστυνοµικοί γνώριζαν τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν προκειµένου να αποκτήσουν επιπλέον στοιχεία, αλλά, κυρίως, να «στριµώξουν» τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση του 31χρονου. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του κατάθεσης, ο έως τότε βασικός ύποπτος εξακολουθούσε να δηλώνει πλήρη άγνοια για το πού βρίσκεται ο Μπάµπης, επιµένοντας πως τον άφησε σε έναν κόµβο έξω από το Μεσολόγγι, ώστε ο 31χρονος να πάει για κυνήγι. ∆υστυχώς, οι έρευνες των πυροσβεστών, των αστυνοµικών και των λιµενικών µέχρι και χθες δεν είχαν αποφέρει αποτέλεσµα για τον εντοπισµό του σώµατος του αγνοούµενου. Για τις Αρχές, ο Μπ. Κούτσικος είναι δολοφονηµένος από τον κρεοπώλη. Η µητέρα, οι αδελφές, συγγενείς και φίλοι του αγνοούµενου ψάχνουν κάθε ηµέρα σε διάφορα σηµεία περιµετρικά του Μεσολογγίου σε σηµεία όπου πιστεύεται πως µπορεί να κινήθηκε ο κατηγορούµενος, αναζητώντας και το παραµικρό στοιχείο για τον άνθρωπό τους.

Ανίχνευση

Προς αυτή την κατεύθυνση, ενδεχοµένως µπορεί να υπάρξει αποτέλεσµα µε τη συνδροµή ειδικά εκπαιδευµένων σκύλων, των πτωµατόσκυλων, τα οποία χρησιµοποιήθηκαν προσφάτως και στην εξέταση των κατεστραµµένων βαγονιών από το πολύνεκρο δυστύχηµα στα Τέµπη. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευµένους σκύλους, που µπορούν να ανιχνεύσουν πτωµατικά υγρά και ανθρώπινα τµήµατα ακόµη και αν είναι θαµµένα αρκετά βαθιά.

«Η συνδροµή της Anubis Coldcase K9 Τeam πιθανόν να δώσει λύση στον πόνο της οικογένειας, που πλέον το µόνο που θέλει είναι να βρουν τον Μπάµπη», δηλώνει στα «Π» ο συνήγορος της µητέρας και των δύο αδερφών του Μπάµπη, ποινικολόγος Κώστας ∆ηµόπουλος. «Στα πλαίσια αυτεπάγγελτης προανάκρισης και σε συνέχεια της δικής µας µήνυσης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά παντός υπευθύνου και εφόσον η έρευνα συνεχίζεται για την ανεύρεση του Μπάµπη, αιτηθήκαµε τον διορισµό τεχνικού συµβούλου, µέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, της εταιρείας Anubis, που έχει εξειδικευµένους σκύλους, για την ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στον αγνοούµενο. Θα ασκήσουµε τα νόµιµα δικαιώµατά µας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της διαδικασίας», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας. Η οικογένεια ζήτησε και έλαβε αντίγραφο της δικογραφίας, προκειµένου να ενηµερωθεί για τα ευρήµατα των αστυνοµικών ερευνών, αλλά και για να προγραµµατίσει τις περαιτέρω ενέργειές της. Το µόνο βέβαιο είναι ότι ολόκληρη η πόλη του Μεσολογγίου είναι ανάστατη, αφού ο κατηγορούµενος ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε δώσει δικαιώµατα, δεν είχε προκαλέσει µε τη συµπεριφορά του και η αποκάλυψη για τη βαρύτατη κατηγορία εναντίον του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους πολίτες που τον γνώριζαν. Ο ίδιος, πάντως, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως δεν γνωρίζει πού µπορεί να βρίσκεται ο 31χρονος Μπάµπης.

Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά».