Έκκληση προς τους δημότες Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους από σήμερα και μέχρι το πρωί της Δευτέρας (22/1), απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας του κεντρικού Δήμου.

«Χιονόπτωση και πάγος στην Περιφερειακή οδό ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία ομαλής αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Σε επιφυλακή τεχνικές υπηρεσίες και Πολιτική Προστασία


Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή τίθενται οι τεχνικές υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της αλλαγής των καιρικών φαινομένων που θα φέρουν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό ακόμη και χιόνια στα πεδινά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «χιόνια αναμένεται να πέσουν το Σάββατο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πάνω από το Ωραιόκαστρο», ενώ όπως επισήμανε, «οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων μέχρι και τη λήξη τους».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών, πρόκειται να λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο, από Σάββατο 20/1/2024 μέχρι και τη Δευτέρα 22/1/2024, τις ήδη υφιστάμενες δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας λόγω του ψύχους.