Προσλήψεις 2.679 υπαλλήλων, μόνιμων και με σύμβαση ορισμένου χρόνου, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις υπηρεσίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Υγείας.

Η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων που έχει προγραμματίσει για το 2024 και το Υπουργείο Εσωτερικών εποπτεύει την επίσπευση των διαδικασιών, που όμως, παρ’ όλα αυτά, παραμένουν χρονοβόρες και σε πολλές περιπτώσεις αναντίστοιχες των αναγκών του Δημοσίου.

Οι πρώτες μόνιμες 1.213 προσλήψεις αναμένεται να γίνουν στη Δημοτική Αστυνομία. Στην προκήρυξη μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιστραφεί στον ΑΣΕΠ για να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Θα είναι η πρώτη που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ για το 2024 στις αρχές Φεβρουαρίου και θα προβλέπει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στους μεγάλους δήμους της χώρας, με ενισχυμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες.

Η κατανομή των 1.213 νέων θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία έχει ως εξής:

► Δήμος Αθηναίων 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και από 14 θέσεις στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).
► Δήμος Θεσσαλονίκης 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ)
► Δήμος Ηρακλείου Κρήτης 30 (18 ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ)
► Δήμος Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ)
► Δήμος Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ)
► Δήμος Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ)
► Δήμος Χαλκιδέων 13 (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ)
► Δήμος Πειραιά 77
► Δήμος Χανίων 32
► Δήμος Καλαμαριάς 15
► Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 12
► Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας 12
► Δήμος Πύργου 12
► Δήμος Αγίου Δημητρίου 11 ► Δήμος Ελευσίνας 11
► Δήμος Κασσάνδρας 11
► Δήμος Κατερίνης 11 θέσεις και από 10 θέσεις δημοτικών αστυνομικών έχουν ζητήσει οι Δήμοι Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκεών, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας.
Σε 111 μικρούς δήμους θα κατανεμηθούν από μία έως και εννέα θέσεις δημοτικών αστυνομικών.

Μουσείο Ακρόπολης

Προς έγκριση βρίσκεται στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη 140 υπαλλήλων στο Μουσείο της Ακρόπολης στις ειδικότητες φυλάκων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και διοικητικού-λογιστικού (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Η προκήρυξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ και στη συνέχεια να δημοσιευτεί με δεκαπενθήμερη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και συνοδευτικών δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, έχει παραταθεί από το ΑΣΕΠ λόγω τεχνικών προβλημάτων η υποβολή αιτήσεων για 4.276 μόνιμες θέσεις εργασίας της προκήρυξης 3ΓΒ/2023. Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 9.000 και αναμένεται να αγγίξουν τελικά τις 12.000.

775 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024 για 775 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βοηθοί ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, βοηθοί νοσηλευτές, βοηθοί φαρμακείου, διοικητικού-λογιστικού, κλιβανιστές - αποστειρωτές, οδηγοί, πληροφορικής, πλήρωμα ασθενοφόρων, μάγειρες, δομικών έργων, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, ηλεκτροτεχνίτες, θερμαστές, μηχανολόγοι, μηχανοτεχνίτες συντηρητές μηχανών εσωτερικής καύσης, ξυλουργοί, τεχνικοί ιατρικών αερίων, τεχνίτες αλουμινίου, υδραυλικοί, ψυκτικοί, τεχνικοί ιατρικών οργάνων, τηλεφωνητές και χειριστές ακτινολογικών εργαστηρίων.

Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: Βοηθοί θαλάμων, μεταφορείς ασθενών, τραυματιοφορείς, επιμελητές, κλητήρες, εργάτες γενικών καθηκόντων, τραπεζοκόμοι και προσωπικό καθαριότητας μονάδων υγείας.

Πολιτική Αεροπορία

Η Πολιτική Αεροπορία θα προσλάβει 101 μόνιμους υπαλλήλους για να υπηρετήσουν ως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, 92 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 9 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στην υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων. Οι εξετάσεις για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων και τη βαθμολογική κατάταξή τους θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Σωφρονιστικά καταστήματα

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για μόνιμη πρόσληψη 160 υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και λήγει στις 2 Φεβρουαρίου 2024.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

► Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Βιολόγοι, βιοχημικοί, εγκληματολογίας, ιατροί, γενικής ιατρικής, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, σωφρονιστικής διοίκησης, χημικοί, ψυχολόγοι.
► Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: Ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικού λογιστικού, κοινωνικοί λειτουργοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, νοσηλευτές, παιδαγωγοί πρώιμης παιδικής ηλικίας, πληροφορικής.
► Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Αρτεργάτες, βοηθοί νοσηλευτών, διοικητικού-λογιστικού.
► Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: Νεκροτόμοι.

290 οκταμηνίτες στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά θα προσλάβει 290 άτομα με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών. Οι θέσεις εργασίας απευθύνονται σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που ζητά ο δήμος είναι: Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 86 οδηγοί, 11 χειριστές μηχανημάτων έργου, 3 μηχανοτεχνίτες οχημάτων και 3 τεχνίτες τροχών και ελαστικών. Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: 187 άτομα προσωπικό καθαριότητας. Οι υποψήφιοι/ες όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 67 ετών και κατ’ εξαίρεση έως 70 ετών όσοι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας και δεν θα πρέπει να έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»