Τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη και στα πόδια φέρει η σορός του 31χρονου , η οποία βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε βαλτώδη περιοχή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη σορό, ο 31χρονος πυροβολήθηκε πισώπλατα με κυνηγητικό όπλο σε πόδια, πλάτη και χέρια, πριν η σορός του ριχτεί στον βάλτο, ανάμεσα σε καλαμιές, στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.


Μεσολόγγι: Η σορός βρέθηκε μέσα στη λάσπη και σε σήψη

Η σορός του Μπάμπη βρέθηκε σε βαλτώδες ερημικό σημείο στην περιοχή Ευαγγελίστρια, στον Κάμπο Ευηνοχωρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε μπρούμυτα μέσα σε ένα αυλάκι με νερό και καλυμμένος από λάσπη.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του εθελοντή που συμμετείχε στις έρευνες, η σορός εντοπίστηκε σκεπασμένη ολόκληρη από λάσπη.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη ενώ στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής από την Πάτρα για να εξετάσει την σορό η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.

Οι πρώτες ενδείξεις από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Μπάμπη δεν δείχνουν ότι δολοφονήθηκε κάπου αλλού και μεταφέρθηκε εκεί όπου τελικά βρέθηκε.

Μεσολόγγι: Ψάχνουν για συνεργούς του κρεοπώλη

Οι αστυνομικοί τώρα καλούνται να βρουν τους συνεργούς του κρεοπώλη, καθώς πιστεύουν ότι δεν είναι ικανός να σκοτώσει και να εξαφανίσει τη σορό μόνος του. Ακόμα, εξετάζουν εάν του είχαν στήσει ραντεβού θανάτου.

«Ό,τι έγινε, δεν έγινε από ένα άτομο. Στο αυτοκίνητο του 50χρονου υπήρχε μόνο το DNA του Μπάμπη στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο κρεοπώλης κλήθηκε για κατάθεση, δεν έφερε σημάδια πάλης. Οπότε, ο Μπάμπης παγιδεύτηκε, και κατά 99% και από άλλο άτομο ή άλλα άτομα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Μάλιστα, στη συνέχεια, επεσήμανε ότι ο Μπάμπης ενδέχεται να βρήκε τον θάνατο από τη δική του καραμπίνα.




Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντοπισμού πτωμάτων

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ιδιωτικής ομάδας εντοπισμού πτωμάτων και ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν αυτός που βρήκε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη μέσα σε βάλτο στον Κάμπο Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι.

Η συγκεκριμένη ομάδα επιστρατεύτηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία που όρισε ειδικό ορκωτό εκπαιδευτή-ερευνητή να συμμετάσχει στις έρευνες.


Η ειδική ομάδα

Πρόκειται για μια ειδική ομάδα ιδιωτών ερευνητών με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους εντοπισμού ανθρώπινων πτωμάτων ακόμα και σε προχωρημένη σήψη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Οι έρευνες αυτής της ομάδας ξεκίνησαν το Σάββατο σε μια συγκεκριμένη περιοχή που είχε οριοθετήσει η αστυνομία μετά το συνδυασμό στοιχείων για το σημείο που είχε κινηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος έχει συλληφθεί.

Το είχε εντοπίσει από χθες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος από χθες Κυριακή είχε εντοπίσει στοιχεία πτώματος στην περιοχή ωστόσο λόγω του ισχυρού ανέμου, που μετέφερε την μυρωδιά σε μεγάλη απόσταση, δεν κατάφερε να εντοπίσει το σημείο.

Σήμερα που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν ο σκύλος εντόπισε το σημείο μέσα σε ένα κανάλι βάλτου.

Ο σκύλος έπεσε μέσα στο βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό και καλαμιές και κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα το οποίο ήταν κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που πιθανότατα είχε τοποθετήσει ο δράστης για να καλύψει τα ίχνη του.

«Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο»

Ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε στις έρευνες μίλησε στο LIVE NEWS.

«Ψάχνουμε 11 μέρες τώρα για το παιδί. Είχαμε ξαναψάξει εκεί. Είναι ένα αυλάκι λίγο πιο βαθύ. Ίσως κάποιος τον είχε ρίξει εκεί. Βρέθηκε μέσα στο νερό. Από χθες το σκυλί είχε μία μυρωδιά αλλά από τον αέρα έχανε την επαφή και σήμερα το βρήκε. Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο».

«Είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που διαθέτει αυτά τα σκυλιά»

Τη σορό, που είναι σε προχωρημένη σήψη, βρήκε ο επικεφαλής της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Η Αγγελική Διακομανώλη που είναι στο γραφείο Τύπου της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team μίλησε στο Live News.

«Δεν θα το αφήναμε, είχαμε άριστη συνεργασία με τις Αρχές. Είναι η μοναδική μονάδα στην Ευρώπη που διαθέτει αυτά σκυλιά. Τα αντίστοιχα σκυλιά υπάρχουν στην Αμερική».