Τον συνεργό του κρεοπώλη αναζητούν πλέον οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, μετά την ανακάλυψη της σορού του Μπάμπη Κούτσικου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, νωρίς χθες το απόγευμα, την ώρα μάλιστα που ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο για να απολογηθεί.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Η στιγμή που απομακρύνουν τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση (Βίντεο)


Μεσολόγγι: Πού εντοπίστηκε ο Μπάμπης Κούτσικος

Οι αστυνομικοί είναι πλέον πεπεισμένοι πως ο 51χρονος κατηγορούμενος Μ.Ρ. δεν έδρασε μόνος του, μιας και στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του θύματος είναι αδύνατο να μεταφέρθηκε από μόνο ένα άτομο. Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος βρέθηκε δεμένος με μια μεγάλη πέτρα, προφανώς για να κρατηθεί στον βυθό της λιμνοθάλασσας.

Το σώμα του εντοπίστηκε μπρούμυτα και εμφανίζει ίχνη τυμπανισμού, ενώ είχε ανοίξει από το στέρνο μέχρι και χαμηλά στην κοιλιά, κάτι απολύτως φυσιολογικό εξαιτίας της πολυήμερης παραμονής του στο νερό. Η σορός ήταν καλυμμένη από λάσπη και βρισκόταν σε σήψη. Ο ιατροδικαστής Πάτρας, Ανδρέας Γκότσης, κλήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα και πραγματοποίησε επιτόπια εξέταση, χωρίς όμως να μπορέσει διά γυμνού οφθαλμού να επιβεβαιώσει την αιτία θανάτου. Κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον ένα τραύμα στην πλάτη του 31χρονου, ενδεχομένως και περισσότερα, που παραπέμπουν σε πυροβολισμούς, όμως μέχρι αργά χθες το βράδυ ο ιατροδικαστής δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Σκότωσε τον Μπάμπη και τον άφησε να τον φάνε τα άγρια ζώα – Τα σημάδια στη σορό του 31χρονου


Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων στοιχείων

Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν και σήμερα τις έρευνες στο σημείο, το οποίο απέκλεισαν χθες, προκειμένου να εντοπίσουν άλλα στοιχεία που πιθανώς υπάρχουν περιμετρικά του βάλτου όπου εντοπίστηκε η σορός.

Μεταξύ αυτών είναι και η καραμπίνα που είχε μαζί του ο Μπάμπης, όταν συναντήθηκε με τον προφυλακισμένο -πλέον- κρεοπώλη.


Η φρικτή είδηση

Η μητέρα, οι δύο αδελφές, συγγενείς και φίλοι βρίσκονταν όλοι έξω από τα δικαστήρια όπου απολογούνταν ο κατηγορούμενος, όταν έμαθαν πως η σορός του Μπάμπη εντοπίστηκε.

Η μητέρα του Μπάμπη ξέσπασε σε λυγμούς, το ίδιο και οι αδελφές του, Χριστίνα και Μαρία. Επί 18 ημέρες, οι συγγενείς του 31χρονου αναζητούσαν τον άνθρωπό τους, ακόμα και όταν αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν σταματήσει τις έρευνές τους, μετά την παρέλευση του 10ημέρου της εξαφάνισης.


Πώς ο σκύλος βρήκε τη σορό

Η εταιρεία Anubis K9 Τeam, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγισε τον συνήγορο της οικογένειας του Μπάμπη για να τον ρωτήσει εάν επιθυμεί η οικογένεια να αναλάβει τις έρευνες. Ο δικηγόρος Κώστας Δημόπουλος έκανε αίτημα προς την Εισαγγελία Μεσολογγίου, ώστε να αναλάβει επίσημα ως πραγματογνώμονας η ομάδα, κάτι που έγινε αποδεκτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και από το πρωί της Κυριακής ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανέβηκε σε βάρκα της Πυροσβεστικής μαζί με τον χειριστή του.

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Κυριακής «έπιασε» μυρωδιά, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο όπου εντοπίστηκε χθες η σορός του Μπάμπη, ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ήταν ανέφικτο να συνεχιστούν οι έρευνες. Κάτι που συνέβη χθες, όταν λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ο σκύλος εντόπισε δίπλα σε καλαμιές το πτώμα του 31χρονου αγνοούμενου. Άξιο αναφοράς είναι πως το σημείο είχε ερευνηθεί από σωστικά συνεργεία χωρίς να εντοπιστεί κάτι.


Αρνείται τις κατηγορίες ο κρεοπώλης

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε για ακόμη μια φορά την κατηγορία. Υποστήριξε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εξαφάνιση του Μπάμπη, ενώ σε όσες ερωτήσεις τού υπέβαλε η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας πως είτε δεν γνωρίζει είτε δεν θυμάται, είτε δεν ξέρει. Και την ίδια στάση κράτησε σε όλη την ανάκριση επί ώρες.

Αυτό που πλέον επιβεβαιώνεται είναι πως τα όσα είχε εκμυστηρευτεί ο 51χρονος κρεοπώλης το πρώτο Σαββατοκύριακο της εξαφάνισης, οπότε και είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή, ήταν όλα αλήθεια. Ο κρεοπώλης πίστευε ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα, κάτι που είχε αποκαλύψει στον συγκρατούμενό του, στο κελί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου. Αρχικά, σχεδόν κανείς δεν τον είχε πιστέψει, αφού όλοι εκτιμούσαν πως ήταν «λόγια του αέρα» του ίδιου του συγκρατούμενου. Πλέον, όμως, όλα δένουν στην υπόθεση.


Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον συνεργό

Για τους αστυνομικούς αλλά και την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση είναι ξεκάθαρο πως ο Μπάμπης είναι αδύνατο να δολοφονήθηκε και να μεταφέρθηκε στον προσωρινό υγρό τάφο του μόνο από ένα άτομο. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη πρόσωπο που εμπλέκεται, εάν όχι δύο.

Περιμένουν τη σημερινή νεκροτομή προκειμένου να μάθουν εάν χρησιμοποιήθηκε ένα ή περισσότερα όπλα για τη δολοφονία του Μπάμπη, κάτι που θα δώσει νέα ώθηση στις έρευνες. Μόλις ολοκληρωθεί η νεκροτομή, οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν εκ νέου για κατάθεση τουλάχιστον έναν από τους δύο φίλους του κρεοπώλη, με τους οποίους φέρεται να είχε ιδιαίτερες σχέσεις.

Το κινητό του ενός εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα, ενώ ο δεύτερος, μεταξύ άλλων, διαθέτει βάρκα, η οποία ίσως να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του πτώματος.