Ερευνες με ειδικούς μαγνήτες αναμένεται να γίνουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, προκειμένου να εντοπιστούν η καραμπίνα του και ενδεχομένως το κινητό του τηλέφωνο, που θεωρούνται τεράστιας σημασίας ευρήματα για την περαιτέρω εξέλιξη των ερευνών.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικοί αναζητούσαν μέσα στις καλαμιές τα δύο παραπάνω αντικείμενα, αλλά και άλλα ευρήματα που πιθανώς να ανοίξουν νέες οδούς στην εν εξελίξει έρευνα των διωκτικών Αρχών.

Ο προφυλακισμένος κρεοπώλης αναμένεται να μεταχθεί εκ νέου τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην ανακρίτρια Μεσολογγίου, όπου θα ερωτηθεί σχετικά με την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε μόλις ολοκληρώσει την απολογία του στην ανακρίτρια και είχε μπει στο γραφείο του εισαγγελέα, όταν εντοπίστηκε το σώμα του 31χρονου αγνοούμενου. Ο Μπάμπης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Πάτρας Ανδρέα Γκότση, έχει βληθεί με φορά από πάνω προς τα κάτω και ελαφρώς πλάγια, πιθανόν μία φορά από εννιάβολο φυσίγγι για αγριογούρουνα.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Τα ερωτήματα για το βράδυ της δολοφονίας του Μπάμπη και τα σενάρια αρχαιοκαπηλίας


Μεσολόγγι: Νέα ψέματα από τον κρεοπώλη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 51χρονος επιχειρηματίας ρωτήθηκε αρκετές φορές από την ανακρίτρια πώς δολοφόνησε τον Μπάμπη, πλην όμως ο ίδιος αρνούνταν πεισματικά κάθε εμπλοκή.

Ενδιαφέρον όμως έχει η νέα εκδοχή που έδωσε για το τι έκαναν οι δύο άνδρες όταν συναντήθηκαν. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, πήρε τον Μπάμπη με το όχημά του και του είπε να κάνουν μια βόλτα που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά στην περιοχή, με τον 31χρονο να του λέει ότι θα συναντηθεί με κάποιον, χωρίς όμως να αναφέρει ποιο ήταν αυτό το πρόσωπο.

«Μου άρεσε αυτή η βόλτα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας και πάλι ότι στη συνέχεια τον άφησε στον κόμβο των πρώην ΤΕΙ και εν συνεχεία έφυγε. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσε τη μητέρα του Μπάμπη για τη βόλτα ο 51χρονος φέρεται να απάντησε: «Γιατί δεν ήξερα ότι αγχωνόταν και δεν το θεωρούσα σημαντικό. Στην Αστυνομία απέκρυψα αυτό το γεγονός, γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί όταν με ρωτούσαν και δεν ήξερα για ποιο λόγο με προσήγαγαν. Ούτε τους ρώτησα ούτε μου είπαν ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί».

Κάμερες ασφαλείας έπιασαν τον κρεοπώλη το βράδυ της δολοφονίας να αγοράζει χαρτί κουζίνας από μίνι μάρκετ, το οποίο ισχυρίστηκε ότι το ήθελε για να καθαρίσει το σπίτι του, καθώς την επομένη θα ερχόταν ένας ενοικιαστής για να το δει. Όμως το επόμενο πρωινό ο κατηγορούμενος έφυγε για κυνήγι στην ορεινή Ναυπακτία.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών, όπου αρχικά υποστήριξε ότι τον κάλεσε ο Μπάμπης και του ζήτησε να τον μεταφέρει στον κόμβο για να πάει για κυνήγι. Οι απαντήσεις του κρεοπώλη στην ανακρίτρια ήταν αρνητικές - είτε δεν θυμόταν, είτε δεν γνωρίζει, είτε «δεν έχω να πω κάτι».

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Οι 15 ώρες σιωπής του κρεοπώλη και η... περίεργη αντίδραση του όταν έμαθε ότι βρέθηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου

Το τετράδιο με χρωστούμενα του Μπάμπη Κούτσικου

Η μητέρα του Μπάμπη Κούτσικου έχει στην κατοχή της ένα τετράδιο στο οποίο αναφέρονται τέσσερα ονόματα και δίπλα ποσά, τα οποία φέρεται να είχε δανείσει ο γιος της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για μία ξαδέλφη του Μπάμπη, στην οποία είχε δανείσει 1.500 ευρώ, έναν Γιώργο (χωρίς άλλα στοιχεία), στον οποίο είχε δανείσει 100 ευρώ, ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος για τις Αρχές, που μάλιστα έχει ήδη κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση και στο οποίο φέρεται να είχε δανείσει 400 ευρώ, ενώ στο ίδιο τετράδιο το τελευταίο όνομα που περιλαμβάνεται είναι αυτό του κρεοπώλη, στο οποίο δίπλα αναγράφεται το ποσό των 3.000 ευρώ.

Η ανακρίτρια ρώτησε τον κατηγορούμενο για τα χρήματα που φέρεται να χρωστά και εκείνος απάντησε πως ένα χρέος περίπου 6.000 ευρώ που είχε απέναντι στον 31χρονο το ξεχρέωσε πριν από τα Χριστούγεννα. Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν μηνύματα του Μπάμπη, μία ημέρα πριν από την εξαφάνιση, με τα οποία του ζητά να επιστρέψει τα χρήματα προτού φύγει για την Ιταλία, εκείνος απάντησε: «Δεν γνωρίζω». Το ποσό, σύμφωνα με τη μητέρα του 31χρονου, φέρεται να είναι 17.000 ευρώ.