Για τους ανιχνευτές μετάλλων-χρυσού, οι οποίοι κάνουν θραύση στο Μεσολόγγι, μίλησε στο Live News του MEGA o ερευνητής Γιώργος Πολατίδης,

Όλα τα σενάρια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος βρέθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ μαζί τον 50χρονο κρεοπώλη που οδήγησε τελικά στην εξαφάνισή του στο Μεσολόγγι εξετάζει η Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Στην τσέπη του Μπάμπη βρέθηκαν φυσίγγια ίδια με αυτά που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος

Μία ημέρα πριν από την εξαφάνιση, ο Μπάμπης αναζητούσε στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο «πώς βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε», ενώ υπήρχε διαδικτυακή παρουσία του σε site όπου έβλεπε τα σημάδια που υπάρχουν σε πέτρες και κλαδιά.

O Γιώργος Πολατίδης, ο οποίος πουλάει ανιχνευτές, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Έχουμε πουλήσει τον τελευταίο χρόνο 12 μηχανήματα στο Μεσολόγγι. Έχουμε μηχανήματα που ξεκινούν από 200 ευρώ έως 15.000 ευρώ. Αυτά που στείλαμε στο Μεσολόγγι, το πιο ακριβό ήταν 1.300 ευρώ. Δίνοντας πολλά λεφτά για τους ανιχνευτές δεν σημαίνει πως παίρνεις και το καλύτερο. Αυτοί που δεν γνωρίζουν θα πάρουν αυτό τον 15.000. Εγώ θα έδινα το πολύ έως 1.300 ευρώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό που ξέρω πως ζητούσε κάποιος από το Μεσολόγγι ήταν ένα μηχάνημα που να φτάνει έως 2,5 μέτρα βάθος. Όταν ζητάνε για μεγάλα βάθη ασχολούνται και με αρχαία. Για χρυσό παίρνουν μέχρι 1,5 μέτρο. Μου είχε ζητήσει κάποιος ένα τέτοιο μηχάνημα, αλλά δεν γνωρίζω εάν ήταν από αυτήν την παρέα».