Για ενίσχυση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

«Τα αιτήματά μας αφορούν αφενός τις καταστροφές από την κακοκαιρία Ντάνιελ και τις αποζημιώσεις που δεν έχουν λάβει όλοι οι αγρότες και αφετέρου το κόστος παραγωγής και τη νέα κοινή αγροτική πολιτική», ανέφερε ο κ. Τζέλλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στα μπλόκα στην Καρδίτσα, ενώ θα επιχειρήσουν και πάλι να κλείσουν την εθνική. Ήδη από χθες διεμήνυαν πως από σήμερα θα υπάρξουν πιο ενισχυμένα μπλόκα.

Στη Λάρισα προστέθηκαν άλλα δύο μπλόκα, ένα στο Ζάρκο στον δρόμο Λάρισας -Τρικάλων και ένα στον δρόμο Λάρισας - Βόλου στην παλιά εθνική οδό στην περιοχή του Ριζόμυλου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Και σήμερα αναμένεται να επιχειρήσουν να αποκλείσουν τον Ε65.

Στην Επανομή στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και αύριο Παρασκευή σκοπεύουν να κινηθούν προς τον κόμβο του αεροδρομίου με σκοπό να τον αποκλείσουν.