Νέα θεαματική μείωση στις νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, αλλά και με εξίσου θεαματική μείωση στον αριθμό των θανάτων ασθενών από επιπλοκές της λοίμωξης, καταγράφει το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στο ΕΣΥ έφτασαν στις 842 για την εβδομάδα που έληξε την περασμένη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, έναντι των 1.162 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι θάνατοι ασθενών με COVID-19 μειώθηκαν στους 73, έναντι των 103 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, στους 69 έφτασαν για την περασμένη εβδομάδα οι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID-19, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι των 68 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Όμως, η γρίπη εξακολουθεί να «δείχνει τα δόντια της», καθώς το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ καταγράφει άλλους 19 ασθενείς με πολύ σοβαρή γρίπη να εισάγονται την περασμένη εβδομάδα για νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ καταγράφηκαν επίσης άλλοι 8 θάνατοι συνανθρώπων μας από επιπλοκές της γρίπης.