Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ Β΄» στον Καρέα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ».





Η διοίκηση πέρασε από τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στον Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 14 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των κρίσεων 2024.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχος Δημήτριος – Eλευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, Μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί και λοιποί προσκεκλημένοι.

Ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, με καταγωγή από τη Σάμο, υπηρέτησε ως Διοικητής ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο (2014), Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ στην Κω (2019-2020) και Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο (2021-2022).

Το 2022 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ και το 2023 τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ ως Διευθυντής Α΄ΚΛΑΔΟΥ.