Περιπολίες με πολιτικά ρούχα πραγματοποιούν δεκάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του άνδρα που έχει πραγματοποιήσει δύο σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια.

Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τη διπλή επίθεση. Η πρώτη σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν ο άγνωστος προφανώς παρακολουθώντας μία 13χρονη από το Μπανγκλαντές, μπήκε μαζί της στην πολυκατοικία όπου βρίσκεται το σπίτι της.

Τη στιγμή που περίμεναν να κατέβει ο ανελκυστήρας, ο δράστης τη χάιδεψε στο στήθος, αφού προηγουμένως την έσπρωξε προς τον τοίχο για να την ακινητοποιήσει.

*Διαβάστε εδώ: Άγιος Παντελεήμονας: “Μου έβαλε το χέρι στο στόμα για να μην τσιρίζω” - Σοκάρει η μαρτυρία της 13χρονης που έπεσε θύμα του “δράκου” των ασανσέρ

Μία ημέρα αργότερα ένα κοριτσάκι από την Αλβανία μόλις 14 ετών δέχθηκε επίθεση από τον ίδιο άνδρα. Αυτή τη φορά ο δράστης μπήκε μαζί με το κορίτσι στο ασανσέρ και μόλις έκλεισε η πόρτα με το ένα χέρι τής σφράγισε το στόμα, ενώ με το άλλο τής έπιασε το στήθος.


Τον κυνήγησαν

Η 14χρονη κατάφερε να βγάλει το χέρι του από το πρόσωπό της και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο άγνωστος το έβαλε στα πόδια, όμως τις φωνές του κοριτσιού άκουσε ο πατέρας του, ο οποίος στην προσπάθειά του να κυνηγήσει τον δράστη γλίστρησε και έπεσε στις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Σύμφωνα με το θύμα, ο δράστης είναι 37-38 χρονών και έχει ύψος περίπου 1,70 μ.

Οι δύο αυτές επιθέσεις θυμίζουν τις επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει ένας μετανάστης προ λίγων μηνών στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου είχε επιτεθεί σε σειρά γυναικών, ακόμη και σε ανήλικη. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, καθώς συνήθως οι σεξουαλικοί παραβάτες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και γίνονται ολοένα και πιο βίαιοι. Το γεγονός ότι οι δύο επιθέσεις έγιναν στον Άγιο Παντελεήμονα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι τυχόν νέες θα πραγματοποιηθούν στην ίδια περιοχή, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις έρευνες των διωκτικών Αρχών.