Τον γρίφο της δολοφονίας του 43χρονου Σάκη Νικολάου στη Χαλκίδα εξακολουθούν να ερευνούν ο συνήγορος και η οικογένεια του θύματος, ψάχνοντας όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης. Στην υπόθεση έχει μπει τεχνικός σύμβουλος ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος καλείται να ανακαλύψει τι συμβαίνει με τον ψυχικό κόσμο της 39χρονης, που οδήγησε στον θάνατο με απανωτές μαχαιριές τον άτυχο ξυλουργό.
Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία στη Χαλκίδα: Εµµονική µέχρι θανάτου η 39χρονη που σκότωσε τον 43χρονο Σάκη - Καραδοκούσε επί τρία χρόνια


Χαλκίδα: Η 39χρονη είχε χωρίσει μία ημέρα πριν σκοτώσει τον Σάκη

Ο συνήγορος της οικογένειας του 43χρονου, Θανάσης Τάρτης, προχώρησε σε μια αποκάλυψη σε δηλώσεις του, που προκάλεσε εκνευρισμό στην οικογένεια της κατηγορούμενης: «Την παραμονή της σφαγής το ζευγάρι χώρισε, ο άνδρας την έδιωξε από το σπίτι κι εκείνη πήρε μαχαίρια από το σπίτι της, τα οποία ήταν δώρο του γάμου της, και πήγε με αυτά και τον έσφαξε», φέρεται να είπε ο έμπειρος ποινικολόγος της Χαλκίδας.

Aλληλοδιαψεύσεις πληροφοριών

Οι δύο πλευρές τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε αλληλοδιαψεύσεις πληροφοριών που αφορούν τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι της 39χρονης. Η μεν οικογένειά της υποστηρίζει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από το θύμα, η δε πλευρά του 43χρονου κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια της δράστιδος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι δικαστικοί λειτουργοί που θα χειριστούν την υπόθεση θα πρέπει να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία, η οποία αναμένεται να εμπλουτιστεί από γνωματεύσεις ειδικών σε θέματα ψυχικής υγείας και άλλα νομικά έγγραφα. Δύο μαρτυρίες, ωστόσο, στη δικογραφία είναι συγκλονιστικές, αυτή της συζύγου του 43χρονου και ενός ακόμα αυτόπτη μάρτυρα. Είδαν με τα μάτια τους την επίθεση στον άτυχο Σάκη, την απεγνωσμένη προσπάθειά του να προφυλαχτεί, αλλά και τα απανωτά χτυπήματα με τα δύο μαχαίρια από την 39χρονη.

Σε αμόκ

«Σαν να ήταν σε αμόκ, δεν καταλάβαινε τίποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας, μιλώντας για την κατηγορούμενη.Όσον αφορά την 39χρονη, που έχει κριθεί προφυλακιστέα, επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του COVID-19, μπήκε σε καραντίνα, ενώ εξετάστηκε και από ψυχίατρο των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη το μόνο που έχει ζητήσει είναι να έχει επαφή με την οικογένειά της, ενώ προς το παρόν δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα ομιλητική. Οι πρώτες ημέρες προσαρμογής της στο σωφρονιστικό ίδρυμα δείχνουν να είναι ήρεμες, με τους υπευθύνους ωστόσο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η 39χρονη να προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της.