Δύο νέες περιπτώσεις βίας από συμμορίες ανηλίκων εντός γυμνασίου, σε νότια και βόρεια προάστεια, είχαν αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμα και σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι ομάδα ανήλικων σπείρει τον τρόμο σε μαθητές σε γυμνάσιο της Καλλιθέας. Σοκάρει η μαρτυρία ενός 14χρονου ανηλίκου που έχει δεχτεί bullying και παρά το νεαρό της ηλικίας του μιλάει με την φωνή της λογικής. «Θέλω να πηγαίνω στο σχολείο χωρίς φόβο για να μάθω γράμματα. Με έχουν πάρει από τον λαιμό με έχουν ρίξει κάτω. Θέλω να πηγαίνω στο σχολείο και να κάνω ένα ωραίο μάθημα όχι να πηγαίνω και να φοβάμαι. Να σταματήσουν το bullying και να μην χτυπάνε.», λέει μαθητής – θύμα επίθεσης.

Συμμορίες ανηλίκων: "Πειράζουν αδύναμα παιδιά, τα χτυπάνε, τα βρίζουν"


«Είναι μία ομάδα ατόμων που πειράζουν αδύναμα παιδιά, τα χτυπάνε, τα βρίζουν. Και εμένα. Με έχουν χτυπήσει.», συμπληρώνει.

Ο πατέρας του παιδιού περιγράφει την τρομοκρατία που ζει όχι μόνο ο γιος του, αλλά και άλλα παιδιά. «Είναι ομάδες 14 - 15 χρονών, τον βρίζουνε, τον πιάνουν από τον λαιμό. Ακόμα και στους δασκάλους έχουν πετάξει μπουκάλια. Καίνε χαρτιά μέσα στην τάξη... Είναι το πολύ εφτά άτομα. Βεβαίως χτυπάνε, είχε ένα περιστατικό και η αστυνομία τους πήρε με χειροπέδες. Δύο ομάδες η μία μεγαλύτερη τους έσπασε την μύτη αίματα και στις σκάλες. Ο γιος σας φοβάται να πάει στο σχολείο; Βέβαια φοβάται ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε σχολείο.»

Συμμορίες ανηλίκων: Ο εφιάλτης του 14χρονου στην Αγία Παρασκευή και οι απειλές στην οικογένειά του


Ομοίως, οι εικόνες ενός τραυματισμένου 15χρονου από άγριο ξυλοδαρμό σοκάρουν στην Αγία Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, η επίθεση έγινε στην πλατεία της περιοχής, όπου ο νεαρός χτυπήθηκε με μανία.

«Κατεβαίνει μία παρέα από το λεωφορείο. Αφού τον ακινητοποίησε με κλωτσιές, τον έριξε κάτω, τον χτύπαγε με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι μόνο κι έχει υποστεί και αυτά που βλέπετε. Πήγαμε στο Παίδων κατευθείαν, το πρόβλημα του είναι στα μάτια, έχει χτυπηθεί στον κερατοειδή. Διάσειση από τις γροθιές και τα χτυπήματα.», υπογραμμίζει η μητέρα του θύματος από την Αγία Παρασκευή.

Η μητέρα του οφείλει ευγνωμοσύνη, όπως λέει χαρακτηριστικά, στον άνθρωπο που κατάφερε να γλιτώσει το παιδί της από τα χειρότερα.

«Να βρούμε τον περαστικό που βοήθησε κι έσωσε το παιδί μου από τα χέρια του συνομήλικου του λέγοντας φτάνει. Σταμάτα. Αρκετά.», προσθέτει η μητέρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqy4amcbyg1)