Δεν προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες μια μελέτη για την αποκατάσταση του Μπιτ Παζάρ στη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν έτοιμη εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο 19χρονων, που έπεσαν στο κενό, ενώ περπατούσαν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ανέφερε ότι «πριν από μερικά χρόνια υπήρξε μια μελέτη για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του συγκροτήματος, δεν έγινε όμως γιατί η υπηρεσία νεοτέρων μνημείων βάζει κάποιους όρους που οι ιδιοκτήτες δεν αποδέχονται».

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης


Ο τραυματισμός προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης δια παραλείψεως ή κίνδυνος για άνθρωπο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει και αυτοψία στον χώρο, να ελεγχθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη για την στατικότητα του κτιρίου.

Το Μπιτ Παζάρ είναι ιδιωτικός χώρος ανάμεσα σε πολυκατοικίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο λειτουργούν παλαιοπωλεία και το βράδυ δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, συνολικά εμπλέκονται πάνω από 350 ιδιοκτήτες.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, η 19χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Γεννηματά χωρίς να κινδυνεύει. Ο νεαρός, επίσης 19 ετών, έχει πάρει εξιτήριο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyrfe1ogc1wx)