Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που δείχνει καρέ καρέ τη σύλληψη ενός 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά, ο οποίος νόμιζε ότι είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 13χρονη μαθήτρια, αλλά τελικά έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει ο πατέρας της και βρέθηκε με χειροπέδες.

Το βίντεο ανέβασε στο λογαριασμό του ο γνωστός youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης, προσωπικός φίλος του πατέρα της μαθήτριας Ηλία Κασιμάτη, ο οποίος αποφάσισε να μην καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, όταν η κόρη του του μίλησε για μια περίεργη γυναίκα, η οποία της έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. Από κοινού με τον Αλέξανδρο Κοψιάλη και σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές, ο πατέρας αποφάσισε να αποκαλύψει τον 43χρονο παιδόφιλο από την Πάτρα, πατέρα επίσης ενός 13χρονου κοριτσιού, ο οποίος και συνελήφθη, έχοντας μάλιστα στην πλάτη του ένα σακίδιο με είκοσι ερωτικά βοηθήματα!

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από γονείς, που έδιναν συγχαρητήρια στους «πρωταγωνιστές», όσο όμως και στους κόλπους της αστυνομίας. Χθες, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώθηκε ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης σχετικά με το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο.

«Ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Σημειώνεται πως στην προσαγωγή του παιδόφιλου προχώρησε ο βραβευμένος αστυνομικός και αποκαλούμενος «φύλακας-άγγελος» των κακοποιημένων γυναικών και των απροστάτευτων παιδιών Βαγγέλης Μπαταρλής, ενώ η σύλληψη του 43χρονου έγινε στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ο νεαρός αστυνομικός με stories του στο Instagram ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση που είχε το βίντεο, ωστόσο απάντησε και στα πικρόχολα σχόλια που έγιναν τόσο για τον youtuber με αφορμή τη δημοσιοποίησή του όσο και για τον ίδιο.

«Για όσους κράζουν τον Κοψιάλη, ότι έκανε το βίντεο για τα views, να σας πω ότι, αν δεν ήταν ο Αλέξανδρος, ο παιδόφιλος αυτός θα ήταν ελεύθερος» είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπαταρλής, ενώ διευκρίνισε ότι «είχαν γίνει όλες οι ενέργειες προς την Ασφάλεια, αλλά επειδή ήταν τόσο μικρό το χρονικό διάστημα που συνέβη όλο αυτό, δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβαινε να στηθεί επιχείρηση, αφού αυτός (σ.σ.: εννοεί ο συλληφθείς) έστειλε μήνυμα από το πουθενά: “Ήρθα!”».

Ο ίδιος, απαντώντας σε δημοσίευμα που τον ήθελε εκτός υπηρεσίας, απάντησε: «Ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα. Προτού δράσω, είχα ενημερώσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και ό,τι έκανα ήταν εκατό τοις εκατό νόμιμο».

Ο πατέρας της 13χρονης Ηλίας Κασιμάτης, μιλώντας στο «Live News», αποκάλυψε πώς κατάφερε να παγιδεύσει τον παιδόφιλο. Όπως ανέφερε, η κόρη του άρχισε να δέχεται μηνύματα από τον παιδεραστή μέσα από ένα γυναικείο προφίλ στο Instagram. Η άγνωστη αποστολέας, πίσω από την οποία κρυβόταν ο 43χρονος, προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού, ενώ το παιχνίδι άρχισε να «χοντραίνει» όταν με τη φράση «μπορείς να με εμπιστευτείς, να μου ανοιχτείς, είμαστε και οι δύο γυναίκες», τα μηνύματα απέκτησαν ξαφνικά ερωτικό περιεχόμενο. Η 13χρονη είπε τα πάντα στον πατέρα της, που με τη σειρά του ενημέρωσε το φίλο του Αλέξανδρο Κοψιάλη και μαζί έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Ο πατέρας απαντούσε στον παιδόφιλο, προσποιούμενος την κόρη του. «Όταν άρχισα να μιλάω μαζί του, αποκαλύφθηκε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ένα από τα μηνύματα που του έστειλε ο συλληφθείς ήταν ανατριχιαστικό: «Το έχω κάνει και με άλλα κορίτσια, θα το ευχαριστηθείς». Όπως πρόσθεσε, ο συλληφθείς γνώριζε από την αρχή την ηλικία του κοριτσιού, ενώ -όπως έχει μάθει-, εντοπίστηκαν κι άλλες συνομιλίες του 43χρονου με ανήλικες κοπέλες.
Λεζάντα

Αλ. Κοψιάλης: Οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά

«Ο πραγματικός σκοπός που ανέβηκε το βίντεο είναι για να αποφύγουμε στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά. Αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι να κοιτάνε να είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, γιατί υπάρχουν περιστατικά που τα παιδιά ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κοψιάλης στην εκπομπή «Happy Day». Ο γνωστός influencer ευχαρίστησε την αστυνομία, αλλά πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγει ο κόσμος και να στήνει ενέδρες, γιατί δεν ξέρει με τι άνθρωπο θα έχει να κάνει».