Η κακοκαιρία «Avgi» που «χτύπησε» τη χώρα τα προηγούμενα 24ωρα, φέρνοντας χιόνια και θυελλώδεις ανέμους, μας αποχαιρετά από σήμερα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κρύο παραμένει, αλλά κι αυτό θα υποχωρήσει σταδιακά, δίνοντας τη θέση του αύριο και μεθαύριο σε πιο υψηλές θερμοκρασίες.


Μικρή παρένθεση κρύου το Σαββατοκύριακο και μετά άνοιξη

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα το πρωί στο OPEN, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια μικρή παρένθεση κρύου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 12 βαθμούς, ωστόσο από Δευτέρα και την υπόλοιπη εβδομάδα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν και τους 17 με 18 βαθμούς.

Όπως είπε ο Κλέρχος Μαρουσάκης, τα φαινόμενα σήμερα απασχολούν και πάλι περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, ανατολικά της Πίνδου και νότια, προς την περιοχή της αττικο-βοιωτίας, την Εύβοια, την ανατολική-βορειοδυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

*Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρία ''Avgi'': Σε εξέλιξη δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στη Φυλή με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ - Αποκλεισμένοι στα χιόνια 2 ΙΧ με 5 επιβάτες

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε ότι και σήμερα απαιτείται προσοχή, γιατί δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν κάποια ένταση.

Όπως εξήγησε, ο καιρός θα βελτιώνεται στον ανατολικό κορμό της χώρας και μάλιστα το απόγευμα δεν αποκλείεται να υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Επιμένουν οι βορειονατολικοί άνεμοι που θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και ο υδράργυρος κοντά στους 12 με 14 βαθμούς το μεσημέρι, πρόσθεσε ο μετεωρολόγος.


Ο καιρός σήμερα στην Αττική

Για την Αττική μέχρι το μεσημέρι θα είναι άστατος ο καιρός, με βροχές, ασθενείς κατά κανόνα ή και χιονόνερο στα βόρεια και τα ανατολικά καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιώνεται και σταδιακά θα δούμε και διαστήματα με ήλιο. Πολύ δυνατοί βοριάδες και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όλη την ημέρα και ο υδράργυρος θα φθάσει το μεσημέρι τους 10 βαθμούς.