Με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπ. Εργασίας ολοκληρώθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στην Αθήνα.

Στην απεργία και την συγκέντρωση συμμετείχαν το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), με αιτήματα τις αυξήσεις στα μεροκάματα, πλήρη ένσημα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μέτρα ασφαλείας.

apergia-oikodomoi-02-20240131
apergia-oikodomoi-03-20240131
apergia-oikodomoi-04-20240131
apergia-oikodomoi-05-20240131
apergia-oikodomoi-07-20240131
apergia-oikodomoi-06-20240131



Στην συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Τα ένσημα "υπέρ αγνώστων" που το κράτος εισπράττει, αλλά δεν μας τα δίνει επειδή, λέει, δεν αναφέρουν το όνομά μας, με αστείες δικαιολογίες, είναι δικά μας. Δουλεμένα ένσημα από χιλιάδες οικοδόμους σε χιλιάδες γιαπιά. Τα ένσημα που δεν κολλιούνται κάθε μέρα που δουλεύουμε και είναι πάντα λειψά ή αυτά που μπαίνουν και σε πολλές περιπτώσεις, αν όχι πάντα, υπολείπονται του πραγματικού μεροκάματου είναι δικά μας», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αδήλωτη εργασία, ελλιπή μέτρα προστασίας, ακατάλληλα εργαλεία, ατυχήματα, είναι κάποια από τα "κατορθώματα" των μεγάλων εταιρειών για μεγαλύτερα κέρδη που τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Τα δικά μας μεροκάματα και μισθοί, σε μερικές μόνο περιπτώσεις προσεγγίζουν την προ κρίσης περίοδο, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι "κάπως" βελτιωμένα από την περίοδο της κρίσης. Και όποια βελτίωση στο μεροκάματο και το ένσημο είναι κυρίως αποτέλεσμα της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».