Γκαζάκια και φιάλες υγραερίου βρέθηκαν στο διαμέρισμα που έπιασε φωτιά στο Περιστέρι. Μάλιστα, σύμφωνα με νέες μαρτυρίες, «έσπασαν τζαμαρίες και σε αρκετά γειτονικά κτίρια».

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά σε σπίτι στο Περιστέρι: Ένας 65χρονος πολυτραυματίας - Είχε φιάλες υγραερίου και γκαζάκια

Φωτιά στο Περιστέρι: Έσπασαν τζαμαρίες και σε αρκετά γειτονικά κτίρια

Ο ένοικος του ισόγειου διαμερίσματος που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τις εκρήξεις που ακολούθησαν της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα. Περίοικοι ανέφεραν πως ο 65χρονος το τελευταίο διάστημα είχε περίεργη συμπεριφορά.

Όσον αφορά τα ευρήματα, μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 γκαζάκια, σύμφωνα με μαρτυρία στον ΑΝΤ1. Επίσης, βρέθηκαν και τέσσερις μεγάλες φιάλες υγραερίου, οι οποίες μάλιστα ήταν «ανοιχτές», κάτι που σημαίνει πως το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν πολύ χειρότερο, όπως ανέφερε ο γιος ζευγαριού που μένει ακριβώς πάνω από το ισόγειο διαμέρισμα.

Οι εκρήξεις και η πυρκαγιά που προκλήθηκε είχαν ως συνέπεια ζημιές στο σπίτι και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα ακριβώς έξω από αυτό.

Μάλιστα, από το ωστικό κύμα έσπασαν τζαμαρίες και σε αρκετά γειτονικά κτίρια, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 μεταφέροντας μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.


«Ακούστηκαν εκρήξεις»

Μαρτυρίες ενοίκων δίνουν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ένας ένοικος της πολυκατοικίας σημείωσε πως αρχικά ακούστηκαν εκρήξεις, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά ένα όχημα και στη συνέχεια οι φλόγες να επεκταθούν στο διαμέρισμα. «Ακούμε ένα δυνατό μπαμ και λέμε ότι κάτι έχει πάει πάρα πολύ στραβά. Κατεβαίνοντας κάτω, είδαμε φωτιά στο ισόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα βρέθηκαν τρεις φιάλες υγραερίου, καθώς και 10 με 15 γκαζάκια, σύμφωνα με τον ένοικο, που πρόσθεσε πως ο 65χρονος «είχε κάποια θεματάκια τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν μας τα έλεγε. Οι φιάλες ήταν ανοιχτές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπήρξε αρχικά η πληροφορία ότι η φωτιά ξέσπασε σε ένα I.X. όχημα στην οδό Αμφιάλης, ωστόσο, όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είδαν το διαμέρισμα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο σημείο επιχείρησαν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν και έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά, πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.