Στα ίχνη μιας εγκληματικής ομάδας που έκρυβε μέσα σε τόπια υφάσματος μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και τα φόρτωνε σε φορτηγό, με σκοπό να τα εξάγει με πλαστά τιμολόγια στη Γαλλία, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη της, ενώ κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

*Διαβάστε εδώ: Οι αδίστακτοι "τσιγαράδες": Πώς η Αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία των Γεωργιανών εκτελεστών

Η αποθήκη στην οποία εντοπίστηκαν τα λαθραία τσιγάρα, βρίσκεται σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ οι συλληφθέντες, όλοι ομογενείς ηλικίας 35, 56 και 62 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στην 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία.

Τα παράνομα τσιγάρα - η προέλευση των οποίων ερευνάται - θα σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Υπηρεσία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν το φορτηγό, ένα όχημα τύπου κλαρκ, ένα παλετοφόρο, μία κάμερα ασφαλείας κι ένα αυτοκίνητο.

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων - Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς

Περισσότερα από 300.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του #Κιλκίς. ▪️Εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε τόπια που ήταν καλυμμένα με ύφασμα. ▪️Συνελήφθησαν 3 άτομα - μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. #Τμήμα_Ασφάλειας_Κιλκίς

Δημοσιεύτηκε από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στις Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024