Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μοναστήρι στη Βοιωτία. Νεκρές εντοπίστηκαν δύο μοναχές ύστερα από κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

Η μία έφερε εγκαύματα και βρισκόταν μέσα στο κελί που ξέσπασε η φωτιά, ενώ η δεύτερη διέμενε σε διπλανό κελί και κατέληξε πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις.

202402012304497163
202402012304522792


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.


Πώς συνέβη η τραγωδία στη Βοιωτία

Η γερόντισσα του μοναστηριού του Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Αλιάρτου και η αδερφή της βρέθηκαν η μία απανθρακωμένη και η δεύτερη νεκρή πιθανότατα από αναθυμιάσεις στο κελί τους.

Οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες της κακοκαιρίας. Πιστές που επισκέπτονται τη μόνη ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους. Ενημέρωσαν στη συνέχεια τον δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιών, Γιώργο Αραπίτσα, για την ανησυχία τους, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού. Δυστυχώς Αρχές και πιστοί βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Η 77χρονη ηγουμένη και η μικρότερη αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια βρέθηκαν νεκρές στο δωμάτιο και γύρω από τη σόμπα. Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας για να παραλάβει τις σορούς.