Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από την περίεργη υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού στο Ηράκλειο, που το έσκασε από το σπίτι του και δεν το αναζήτησε κανείς. Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι, τα δύο βράδια που έμεινε εκτός σπιτιού, είχε βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, το ίδιο ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία, όπου όσα είπε προκάλεσαν την ανησυχία των αστυνομικών.

«Δεν θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου. Ο πατέρας μου δεν μου συμπεριφέρεται καλά, με βρίζει και με απειλεί» είπε η 13χρονη, που ανέφερε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και τα άλλα πέντε αδέλφια της. Η ανήλικη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο 42χρονος πατέρας της έχει τακτικά βίαια ξεσπάσματα κατά της μητέρας της. Είπε ακόμα ότι κάποιες φορές τα αδέλφια αναγκάζονταν να ζητιανεύουν για να επιβιώσουν, καθώς δεν έχουν σταθερή εργασία παρά μόνο κάποια μεροκάματα σε αγροτικές δουλειές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το cretalive.gr, η μικρή, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, δεν γνωρίζει καν πότε γεννήθηκε, όμως στις 29 Ιανουαρίου βρήκε τη δύναμη να φύγει από το σπίτι της και να περιφέρεται νηστική μέσα στο κρύο, μέχρι που βρήκε «στέγη» σε ένα παλιό σπασμένο αυτοκίνητο. Στο αστυνομικό τμήμα η 13χρονη παρουσιάστηκε δύο ημέρες αργότερα.

Ο πατέρας της καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του είχε ισχυριστεί ότι, μόλις αντιλήφθηκε την απουσία της κόρης του, άρχισε να την ψάχνει μαζί με τη μητέρα της, χωρίς όμως να του περάσει από το μυαλό να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η 13χρονη φιλοξενείται προσωρινά στην παιδιατρική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ η υπόθεση εξετάζεται και από τις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βγάλουν ένα πόρισμα.