Στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου αναζητούν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι δράστες που τοποθέτησαν το μηχανισμό μέσα σε μία σακούλα και την κρέμασαν στα κάγκελα τράπεζας που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και την βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.

Δεν αποκλείεται, εκτιμούν οι αστυνομικοί τα μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης "Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα"να είναι τα ίδια με την οργάνωση "Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη" η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα ΜΑΤ.

"Είναι εξαιρετικά απίθανο να πρόκειται για δύο διαφορετικές οργανώσεις που αποφάσισαν να χτυπήσουν σχεδόν ταυτόχρονα έπειτα από αρκετά χρόνια απραξίας. Το μόνο βέβαιο είναι πώς οι οργανώσεις, εαν είναι δύο, θα έχουν κάποιους παλιούς οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν ξανά ενώ θα περιλαμβάνουν και τρομοκράτες νέας γενιάς τους οποίους και αναζητούν οι αστυνομικοί.

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στην τράπεζα, το υπουργείο και τα τζάμια γειτονικών καταστημάτων, με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν ακόμη και τώρα υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των τρομοκρατών πριν και μετά το χτύπημα.

Το περίεργο συμβάν λίγο πριν την έκρηξη της βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Εν τω μεταξύ, Ένα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε λίγο πριν την έκρηξη της βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας ερευνούν με προσοχή οι αστυνομικοί της Αντιτρομρατικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των "Παραπολιτικών" λίγο πριν την έκρηξη, άγνωστοι προκάλεσαν φωτιά στην οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια σε κάδο απορριμάτων.
Μόλις έφτασε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει τη φωτιά οι πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνητοποίηση των αρχών.
Ελάχιστα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας με τους αστυνομικούς να θεωρούν πώς τα δύο περιστατικά μάλλον δεν είναι τυχαία αλλά σχετίζονται.
Και όλα αυτά, μαζί με την επίθεση στα ΜΑΤ, να συμβαίνουν μετά την αποφυλάκιση μέλους του "Επαναστατικού Αγώνα".