Ο εφιάλτης της εγχώριας τρομοκρατίας επέστρεψε μετά από βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Το αποτυχημένο χτύπημα τον περασμένο Δεκέμβριο στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί ήταν το πρώτο μήνυμα για την επανεμφάνιση του αντάρτικου πόλης που επισφραγίστηκε σχεδόν 50 ημέρες αργότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την βομβιστική επίθεση έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Οι αξιωματικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η προσπάθεια αναβίωσης στο εγχώριο αντάρτικο πόλης να σχετίζεται με αντιεξουσιαστές.

Στόχος των δραστών ήταν να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές, από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε από την σφοδρή έκρηξη. Οι Αρχές θα λάβουν υπόψιν τους όλα τα διαθέσιμα στοιχεία προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, αλλά και να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες στήθηκε η επιχείρηση των τρομοκρατών, αλλά την προετοιμασία για την τέλεση του χτυπήματος.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη βόμβα που εξερράγη το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου.

Η ηγεσία έχει θορυβηθεί μετά από τις δύο επιθέσεις στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ και αυτή στο κέντρο της Αθήνας απέναντι από το υπ. Εργασίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επισημάνει πως αυτό προβληματίζει τις Αρχές.

"Από το 2018 ως το 2023 είχαμε σιγή από τον αντάρτικο πόλο - Τι εκτιμούν οι αρχές για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εππιθέσεις"

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, «Από το 2018 έως το 2023 είχαμε σιγή από τον αντάρτικο πόλο. Το 2018 που είχε κλείσει ο κύκλος οι ένοπλες οργανώσεις δεν υπήρχε συχνότητα στα περιστατικά. Πιθανόν να υπάρχει ένα κοινό οργανωτικό κέντρο στις δύο αυτές οργανώσεις που είχαν εμφανιστεί, οι οποίοι θέλουν με πυκνές επιθέσεις να δώσουν το παρών. Εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι μέλη παλαιότερων οργανώσεων κρύβονται πίσω απ΄τον σχεδιασμό των επιθέσεων. Συγκεκριμένα, ότι πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία σταμάτησε τη δράση της μετά το χτύπημα σε τηλεοπτικό σταθμό το 2018».

«Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι αυτά τα άτομα. Η Αντιτρομοκρατική μπορεί να γνωρίζει ότι κάποια άτομα μπορεί να έχουν κάνει στρατολογήσεις και υπάρχει εικόνα για την προέλευση των στρατολογήσεων. Υπάρχουν και άτομα που οι Αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία τους και τη δράση τους», συνέχισε ο δημοσιογράφος.


Ο Σταύρος Μπαλάσκας επεσήμανε πως «έκαναν το λάθος με το τηλέφωνο, και με το δεύτερο τηλέφωνο ακύρωσε το πρώτο. Καταδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία ότι υπήρξε ένα άτομο το οποίο κινείτο στο απέναντι πεζοδρόμιο και πήγε, πέρασε απέναντι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και έφυγε. Ενδεχομένως κάποιος συνεργός του με μοτοσυκλέτα να ήταν πιο κάτω. Υπάρχει πολύ υλικό που θα εξετάσουν οι αρχές, υπάρχει μεγάλος όγκος βίντεο που έχουν καταγράψει. Πρέπει να προβλεφθεί να πάνε μέρες πίσω και να εξετάσουν την προπαρασκευή του χτυπήματος», δήλωσε.

«Σε πολλά χιλιόμετρα μακριά που καταδεικνύουν τα γεγονότα θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών. Δεν έχει έρθει ακόμα η προκήρυξη. Στην επίθεση στα ΜΑΤ η προκήρυξη έκανε λόγο για θάνατο», συμπλήρωσε.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προσέθεσε πως «υπάρχει η απειλή της τρομοκρατίας όσο δεν υπάρχει εξάρθρωση και σύλληψη. Οι δράστες της Σταδίου πράγματι πήγαν με μηχανή στο σημείο. Το θέμα είναι άμα σηκώσουν όπλα. Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» έκανε επιθέσεις με καλάσνικοφ, χαρακτηριστικό είναι στα γραφεία της ΝΔ, «γάζωνε» με όπλα αλλά εναντίον κτιρίων και όχι εναντίον ανθρώπινων στόχων. Ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε τραυματίσει αστυνομικό στα Εξάρχεια. Άλλο είναι ποινικά να «σηκώσεις όπλα» και άλλο να σκοτώσεις».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyw4fj5xoh6p)

Πηγή: MEGA