Την ημέρα που τιμούνται οι μητέρες των τριών ιεραρχών, η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής τίμησε τις πολύτεκνες οικογένειες για τον άθλο τους και την προσφορά τους στην κοινωνία και στο έθνος.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και δείτε στιγμιότυπα από την βράβευση:

Ειδικότερα, ύμνος στην οικογένεια θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Μετά την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος τίμησε τις πολύτεκνες οικογένειες, βραβεύοντας τις μητέρες που έφεραν στον κόσμο πάνω από τρία παιδιά, με χρηματικό ποσό που συνολικά ανήλθε για όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της Μητρόπολης στα 120.000 ευρώ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η κάθε οικογένεια προσερχόταν να παραλάβει την επιταγή η οποία συνοδευόταν από μια εικόνα της Παναγίας Της Υπαπαντής που είναι χρυσοτυπία από την Ιερά Μονή Παντάνασσας, και από μια επιστολή βράβευσης.

Εκτός από τις πολύτεκνες οικογένειες βραβεύθηκε και το τέταρτο τέκνο κάθε οικογένειας.

image00007-1-600x521
image00003-1-600x450
image00011-1-600x450
image00001-1-600x450
image00005-1-600x450
image00020-1-600x450

 

Συγκινητική ήταν και η εικόνα με τους πολύτεκνους Ιερείς οι οποίοι πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο στην Θεια Λειτουργία μιας και στην Μητρόπολη υπάρχουν 100 έγγαμοι ιερείς από αυτούς, 13 έχουν ανήλικα παιδιά, 19 πολύτεκνοι Ιερείς έχουν ανήλικα παιδιά πάνω από πέντε και 33 ιερατικές οικογένειες έχουν πάνω από τέσσερα παιδιά.

Οι γονείς με τα μωρά στην αγκάλη τους αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας είχαν κατακλείσει τον Ιερό Ναό και αποτέλεσαν θα έλεγε κανείς μια βροντερή απάντηση για το τι σημαίνει οικογένεια η οποία σήμερα βάλλεται πανταχόθεν.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της οικογένειας, της πολυτεκνίας, του ιερού μυστηρίου του γάμου και είπε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή εικόνα του ναού είναι μια απάντηση για τα όσα θεσμοθετούνται σήμερα για την οικογένεια.

«Όπως είναι η πίστη στο Θεό , ο ενάρετος βϊος, οι αξίες, οι αρχές, τα ιδανικά, η φιλοπατρία έτσι είναι και η οικογένεια.

Η εκκλησία πάντα τιμά την οικογένεια.

Τιμούνται οι οικογένειες ως εργαστήρια αγιότητος, εργαστήρια στα οποία εκκολάπτεται η αρετή και η αξία του ανθρώπου» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

«Γι αυτό η εκκλησία τον γάμο τον ονομάζει μυστήριο, την ένωση του άνδρα

και της γυναίκας την ονομάζει μυστήριο και μάλιστα μέγα».

Μίλησε, μάλιστα, για το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και την προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας στην κοινωνία.

Αναλυτικά στην εκδήλωση αυτή από την Μητρόπολη τιμήθηκαν και βραβεύθηκαν:

100 οικογένειες με ανήλικα τέκνα εκ των οποίων 57 οικογένειες με πέντε παιδιά και άνω.

Επίσης βραβεύθηκαν 341 παιδιά παιδιά , η μητέρα του κάθε παιδιού πήρε 200 ευρώ για το κάθε της παιδί.

Ανάλογα επιδόματα δόθηκαν σε 55 οικογένειες με παιδιά με φυσική αναπηρία ή νευροψυχικά προβλήματα ενώ δόθηκε, και επίδομα στο τέταρτο παιδί που γεννήθηκε το 2024 στην περιφέρεια της Μητρόπολης.

Συνολικά δόθηκαν περίπου 120.000 ευρώ τα οποία συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Μητρόπολης για την στήριξη της οικογένειας.

Η κίνηση αυτή της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από ανθρώπους οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το σκεπτικό, τον στόχο και την ιερότητα της πράξης στήριξης του πιο ζωτικού μέρους της κοινωνίας μας κι έγιναν συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία αυτής της Εκκλησίας για την ενίσχυση των οικογενειών.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr