Αποκαλύψεων συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, καθώς πληθαίνουν οι φωνές πρώην εθελοντών οι οποίοι σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν για σκοτεινά «έργα και ημέρες» του δημιουργού της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Η οργάνωση φέρει ως έδρα ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της, οροφοδιαμέρισμα στη Λεωφόρο Συγγρού.
Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: "Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και ναρκομανείς - Έλεγε ότι θα πάει στη Γάζα", καταγγέλλει πρώην εθελόντρια
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywty598g3mh)


Πρώην εθελόντρια στον "Άλλον Άνθρωπο": "Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε"

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν βγάλει από τη μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ή ΜΚΟ ή Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) τον “Άλλο Άνθρωπο”. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που έφαγε τις καταγγελίες», είπε πρώην εθελόντρια στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι», προσθέτοντας ότι εκείνη είχε πάει τις δύο πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό: «Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα “γεια σας” και έφυγα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα: να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. Στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλευόταν», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οι λογαριασμοί στη μαμά του, στον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι “δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν”. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη. Έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες, που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyw4xtbdmnqh)


Φωτογραφίες από τη Γάζα

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι ο Πολυχρονόπουλος ήξερε να παίζει καλό θέατρο: «Είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει. Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κώστας δεν τα έχει δει άλλη οργάνωση. Τελευταία είπε ότι θα πάει στη Γάζα και μάζεψε λεφτά. Πήγαν δύο σύντροφοι και του λένε: “Ρε συ, Κώστα, ποια Γάζα; Εδώ δεν μπαίνει ούτε ο Ερυθρός Σταυρός, πού πας; Γιατί μαζεύεις λεφτά από τον κόσμο;”. Έστειλε παραποιημένες φωτογραφίες, τρελάθηκαν τα παιδιά. Τον ρωτούσαν πού είναι και είπε ότι είναι τάχα στον Λίβανο και μαγειρεύει. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος».

Η ίδια αποκάλυψε, επίσης, πως τον ρωτούσαν πού είναι τα 600.000 ευρώ για το τριώροφο που έλεγε ότι θα αγοράσει κι εκείνος απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την Κουζίνα και τα τρόφιμα.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Τους έδινε οδηγίες να κρύβονται όταν έκαναν αναλήψεις χρημάτων

Με τη σειρά του, ένας ακόμα πρώην εθελοντής περιέγραψε ότι ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» τούς έδινε οδηγίες να κρύβονται όταν έκαναν αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ. «Μας έλεγε να καλύπτουμε τα χαρακτηριστικά και να έχουμε πιο σκυφτά το κεφάλι για τις κάμερες στα ΑΤΜ. Δεν τολμούσαμε να ρωτήσουμε τον λόγο που δίνονταν αυτές οι οδηγίες», είπε ο πρώην εθελοντής και συμπλήρωσε: «Μετρούσα τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό και είχα δει έως 60.000 ευρώ σε ενάμιση μήνα. Το μεγαλύτερο ποσό που είχα σηκώσει ήταν 7.500 ευρώ για να πάνε στα μπουζούκια». Την αγωνία τους για το μέλλον της Κοινωνικής Κουζίνας και του πολύτιμου έργου που προσφέρει στους συνανθρώπους μας εκφράζουν οι δεκάδες εθελοντές.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή