Στην πρόσληψη 1.358 υπαλλήλων αορίστου και ορισμένου χρόνου θα προχωρήσουν εντός του Φεβρουαρίου υπουργεία, δήμοι και η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι 113 θέσεις που έχει προκηρύξει η ΕΛΣΤΑΤ είναι μόνιμες και αφορούν πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του κλάδου/ειδικότητας στατιστικών. Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των δικαιολογητικών λήγει στις 7 Φεβρουαρίου στις 2.00 μ.μ.

Από την αρχή θα τρέξουν οι προθεσμίες για την πρόσληψη 775 μονίμων στους φορείς του υπουργείου Υγείας, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των πολλών τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι στις 12 Φεβρουαρίου για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών και θα μείνει ανοιχτή έως την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 2.00 μ.μ. Οι προσλήψεις αφορούν 32 ειδικότητες και όσοι επιλεγούν θα στελεχώσουν φορείς σε 63 περιοχές. Οι θέσεις απευθύνονται σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

■ ΔΕ: Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Νοσηλευτές, Βοηθοί Φαρμακείου, Διοικητικού Λογιστικού, Κλιβανιστές-Αποστειρωτές, Οδηγοί, Πληροφορικής, Πλήρωμα Ασθενοφόρων, Μάγειρες, Δομικών Έργων, Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί, Ηλεκτροτεχνίτες, Θερμαστές, Μηχανολόγοι, Μηχανοτεχνίτες Συντηρητές Μηχανών Εσωτερικής Καύσης, Ξυλουργοί, Τεχνικοί Ιατρικών Αερίων, Τεχνίτες Αλουμινίου, Υδραυλικοί, Ψυκτικοί, Τεχνικοί Ιατρικών Οργάνων, Τηλεφωνητές, Χειριστές Ακτινολογικών Εργαστηρίων.

■ ΥΕ: Βοηθοί Θαλάμων, Μεταφορείς Ασθενών, Τραυματιοφορείς, Επιμελητές, Κλητήρες, Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, Τραπεζοκόμοι και Προσωπικό Καθαριότητας Μονάδων Υγείας.

Οι δήμοι θα προσλάβουν 400 άτομα με μοριοδότηση και συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) σε ειδικότητες που κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων διαφέρουν από δήμο σε δήμο: Δήμοι Παύλου Μελά και Ιλίου για ΠΕ Φυσικής Αγωγής με αιτήσεις έως 7 Φεβρουαρίου, Δήμος Παλαιού Φαλήρου για ΠΕ Πολιτικούς Μηχανικούς και Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς και ΥΕ Εργάτες Κοιμητηρίου έως 8 Φεβρουαρίου, Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας για ΠΕ Φυσικής Αγωγής έως 9 Φεβρουαρίου, Δήμος Καρπενησίου για ΠΕ Αρχαιολόγους έως 9 Φεβρουαρίου, Δήμος Φαιστού για ΠΕ Παιδαγωγούς έως 9 Φεβρουαρίου, Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη για ΠΕ Φυσικής Αγωγής έως 9 Φεβρουαρίου και Δήμος Νεάπολης-Συκεών για ΠΕ Φυσικής Αγωγής έως 16 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα προσλάβει 70 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) με τις ειδικότητες:
■ Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί και Διοικητικού-Οικονομικού.
■ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Διοικητικού Λογιστικού, Οδηγοί, Χειριστές Μηχανημάτων, Ηλεκτρολόγοι και Κηπουροί.
■Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: Εργάτες Πρασίνου, Φύλακες, Προσωπικό Καθαριότητας Εξωτερικών και Εσωτερικών Χώρων.