Ο πατέρας της 15χρονης κοπέλας από το Ρέθυμνο που, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα (05/02), εξωθείτο στην πορνεία και κακοποιείτο σεξουαλικά συστηματικά από την ηλικία των 12 ετών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας είχε εξαφανισθεί από την περασμένη Τρίτη (30/01), από την περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, είχε εκδοθεί και Missing Alert από τις Αρχές για την εξαφάνισή του.

Ο πατέρας της ανήλικης από το Ρέθυμνο - σύμφωνα με πληροφορίες - έβαλε τέλος στη ζωή του και, αυτή την ώρα, οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα: Ρέθυμνο: Σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανήλικης κατ' εξακολούθηση - Εμπλέκονται τουλάχιστον 10 άνδρες


Το χρονικό της υπόθεσης στο Ρέθυμνο

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά σε συνολικά 12 κατηγορούμενους, είτε για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της 15χρονης είτε των ασελγών πράξεων με θύμα την ανήλικη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση είχαν φτάσει στις Αρχές πριν από περίπου έξι μήνες και τότε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, είχε συλληφθεί ένας αλλοδαπός, για άλλο όμως αδίκημα ο οποίος και προφυλακίστηκε.

Κατά το διάστημα που βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος και για την υπόθεση του βιασμού της ανήλικης. Ακολούθως, λοιπόν, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι, αποκαλύπτοντας και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.


Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ' εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της».