Μία από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες στην Αθήνα, ο εμβληματικός τροχονόμος της Λεωφόρου Κηφισίας, ο «τροχονόμος της Αγίας Βαρβάρας» στη διασταύρωση της Εθνικής Αντιστάσεως, στο Nέο Ψυχικό, έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Νίκο Κωτσάκη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ήταν για χρόνια στο ίδιο σημείο και πολλοί ήταν εκείνοι που τον φώναζαν με το μικρό του όνομα. Επειδή μάλιστα είχε μουστάκι ο κόσμος τον αποκαλούσε Μουστάκια.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπου συνάδελφοί του αποχαιρετούν τον «τροχονόμο της Αγίας Βαρβάρας», όπως ήταν γνωστός σε χιλιάδες οδηγούς.

Νίκος Κωτσάκης - Ο Εθνικός μας τροχονόμος, απο τα Μυρώνεια της ορεινής Ολυμπίας


Ποιος ήταν ο Νίκος Κωτσάκης

Ο εμβληματικός τροχονόμος γεννήθηκε στο νομό Ηλείας, ήταν από πολύτεκνη οικογένεια και εργαζόταν σκληρά στα χωράφια μέχρι να έρθει στην Αθήνα. Ο Νίκος Κωτσάκης αποτελούσε έναν τροχονόμο-«σύμβολο» της περιοχής με τους οδηγούς που περνούσαν από την διασταύρωση της Κηφισίας με την Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, να έχουν πάντα να θυμούνται τον τροχονόμο με το χαρακτηριστικό μουστάκι που ρύθμιζε με μαεστρία την κυκλοφορία των οχημάτων για πολλά χρόνια.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μαρωνεία της ορεινής Ολυμπίας. Στον Πύργο της Ηλείας δηλαδή. Αγρότης ήμουν σκαπανεύς της γης. Που να το φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σκαπανεύς της ασφάλτου;». Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει την ιστορία της ζωής του πριν από χρόνια.