Στις 3 Ιουνίου θα ανοίξει ξανά η αυλαία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη σε δεύτερο βαθμό, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να κατηγορείται πλέον για δύο απόπειρες βιασμού, αφού αθωώθηκε στον πρώτο βαθμό για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Ο άλλοτε δημοφιλής πρωταγωνιστής κηρύχθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014, και το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει 8 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση για τις δύο απόπειρες βιασμού. Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά του δόθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια, σχολίασε ότι, ήδη έπειτα από έναν χρόνο προσωρινής κράτησης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων. «Ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις», είχε αναφέρει. Από την πλευρά του ο ηθοποιός φέρεται να είπε στο Mega: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και από εδώ και πέρα περιμένω το Εφετείο. Δεν θα μιλήσω ακόμα δημόσια. Εγώ θα αποφασίσω πότε θα μιλήσω. Ισχύει για εμένα μόνο ό,τι βγαίνει από το δικό μου στόμα και των δικηγόρων μου».

Πάντως η δίκη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον ηθοποιό, αφού σε περίπτωση που επικυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση θα κληθεί να επιστρέψει στη φυλακή.