Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης “έσπασε” τα ισόβια του 44χρονου που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την δολοφονία μιας 69χρονης γυναίκας πριν από πεντέμισι χρόνια στην Κρύα Βρύση Πέλλας, με το ελαφρυντικό του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχής.

Διαβάστε επίσης: Βαγγέλης Ρωχάμης: Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την κόρη μου για να με εκβιάσουν – Η τελευταία συνέντευξη του Έλληνα ‘’πεταλούδα’’ (Βίντεο)

Σε βάρος του 44χρονου επιβλήθηκε κάθειρξη 19 ετών και 4 μηνών καθώς τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κρύα Βρύση Πέλλας, άνοιξε πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα του, τραυματίζοντας θανάσιμα μια 69χρονη, γιαγιά μιας 28χρονης, την οποία ο «πολιορκούσε» ερωτικά.

Οι δικαστές του Μικτού Εφετείου έκριναν ένοχο τον πρωταγωνιστή του φονικού επεισοδίου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας (κατά συρροή), αναγνωρίζοντας ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Μετά την ετυμηγορία των δικαστών, ο 44χρονος επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Το χρονικό της δολοφονίας στην Πέλλα, της γιαγιάς της 28χρονη που “πολιορκούσε” ο 44χρονος

Το φονικό συνέβη έξω από το οικογενειακό σπίτι της 28χρονης, ενώ είχε προηγηθεί επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς της και τον 44χρονο, από τον οποίο ζητούσαν να μην ασχολείται άλλο με τη γυναίκα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το ίδιο επεισόδιο ο 44χρονος, με προβλήματα ψυχικής υγείας, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, κάτι που φαίνεται πως τον οδήγησε στην απόφαση να φύγει από το σημείο και να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα με την καραμπίνα.

Ο ίδιος φέρεται να πυροβόλησε συνολικά 9 φορές και μία από τις σφαίρες πέτυχε την 69χρονη, η οποία σκοτώθηκε ακαριαία. Από τα σκάγια της καραμπίνας τραυματίστηκε στο χέρι και η αδελφή της 28χρονης.

Ακολούθως, ο 44χρονος φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ ο γιος της 69χρονης και δύο φίλοι του τον κυνήγησαν και τον ξυλοκόπησαν, παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος.

Ο 44χρονος νοσηλεύτηκε επί μήνες σε νοσοκομείο και κατάφερε να επιζήσει των βαρύτατων τραυμάτων του.

Για τον λόγο αυτό, τόσο ο γιος της παθούσας όσο και οι δύο φίλοι του κατέστησαν κατηγορούμενοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και καταδικάστηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο πρώτος σε κάθειρξη 6 ετών και οι υπόλοιποι σε φυλάκιση 4 ετών (στο Εφετείο δεν εμφανίστηκαν να υποστηρίξουν την έφεση).

Ο εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ σχολιάζοντας τις ενέργειες των συγκατηγορουμένων του είπε πως «τον βρήκαν τραυματισμένο και τον χτύπησαν ανελέητα», προσθέτοντας ότι επρόκειτο για «περίτρανη και ακραία περίπτωση αυτοδικίας».