Το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο youtuber «Hayate» ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε δύο άτομα με ειδικές ανάγκες σε ζωντανή μετάδοση στο προσωπικό του κανάλι στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκαν για την ζωντανή σύνδεση που είχε το πρωί της Τρίτης από το σπίτι του στο Αιγάλεω, όπου κατόπιν απαιτήσεων του αρρωστημένου κοινού του, χτυπούσε, έβριζε, κακοποιούσε σεξουαλικά δύο άτομα με νοητική υστέρηση. Όλα αυτά, συνέβαιναν στο προσωπικό του κανάλι στο Tik-Tok.

Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον χώρο, όπου νωρίς το μεσημέρι, έκαναν έφοδο, εντοπίζοντας τον 35χρονο καθώς και τα δύο θύματα του. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας ενώ οι δύο άνθρωποι με τα εμφανή προβλήματα νοητικής υστέρησης μεταφέρθηκαν σε δομή για τις πρώτες βοήθειες.

Δεύτερη περίπτωση youtuber για κακοποίηση ανθρώπων μέσα από το κανάλι τους

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση youtuber που συλλαμβάνεται στην ευρύτερη περιοχή, για την κακοποίηση ανθρώπων μέσω του καναλιού του. και στις ΄δυο περιπτώσεις, οι δράστες φέρονται να πληρώνονταν από τους θεατές του ιδιωτικού καναλιού τους για να κακοποιούν τα θύματα τους. Είτε να τα ξυλοκοπούν, είτε να τα κακοποιούν σεξουαλικά, είτε να βάζει τα άτομα αυτά να χτυπά το ένα το άλλο και κάθε είδους αρρωστημένες ορέξεις είχαν όσοι πλήρωναν.

Ο «Hayate» ή «Αρχηγός» όπως ήταν τα παρατσούκλια του στο διαδίκτυο φαίνεται πως είχε εντοπίσει τα δύο άτομα και τα προέβαλε σχεδόν καθημερινά από τον λογαριασμό του, από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και σήμερα. Τα ποσά που καλούνταν να πληρώνουν οι «αρρωστημένοι θεατές» ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί από τις έρευνες των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν κατασχέσει σκληρούς δίσκους και κινητά τηλέφωνα που βρήκαν στην κατοχή του 35χρονου.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης στον αρμόδιο εισαγγελέα κατηγορούμενος για «Εμπορία Ανθρώπων», «Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων», «Απειλή» και «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας».