Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», βρέθηκε στο στόχαστρο της έρευνας για ξέπλυμα χρήματος, ύστερα από πόρισμα της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Ελευθέριο Γαβουνέλη, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, η ηλικιωμένη δεν αντιμετωπίζει επισήμως καμία κατηγορία. Το πόρισμα έχει κατατεθεί στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο στην κοινωνική κουζίνα, μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δωρεές σε λογαριασμούς συγγενών του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Ο κ. Γαβουνέλης τόνισε ότι η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου γνώριζε για τις καταθέσεις στον λογαριασμό της, ο οποίος είχε «διατεθεί» για τη συγκέντρωση χρημάτων για την κοινωνική κουζίνα, καθώς η δράση αυτή δεν είχε νομική οντότητα και λογαριασμούς για δωρεές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzgix714q9l)

Ωστόσο, ο δικηγόρος αρνήθηκε ότι η πελάτισσά του γνώριζε πως χρήματα από τις δωρεές χρησιμοποιούνταν από τον γιο της για τζόγο, όπως περιγράφεται στο πόρισμα. Επίσης, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει το ακριβές ύψος των χρημάτων που έμπαιναν καθημερινά στον λογαριασμό.

Τέλος, όσον αφορά τις αναλήψεις χρημάτων από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο κ. Γαβουνέλης δήλωσε ότι η κάρτα αναλήψεων του λογαριασμού είχε παραδοθεί σ' εκείνον από τη μητέρα του, μαζί με τους κωδικούς, επιτρέποντάς του να «τραβάει» χρήματα από τις δωρεές.