Με περισσότερες από 15 σφαίρες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά στην ενέδρα θανάτου που έστησαν άγνωστοι Μάνδρα. Ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός, απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα, μόλις 200 μέτρα από την οικία του.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι φρόντισαν να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους, πυρπολώντας το αυτοκίνητο του γνωστού παράγοντα της περιοχής.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό, πυρπόλησαν το όχημα, ενώ στο εσωτερικό πέταξαν το Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν.

Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ανέλαβαν την υπόθεση βλέποντας πίσω από τη δολοφονία ακόμη ένα επεισόδιο στον κύκλο αίματος που έχει σχέση με άτομα της νύχτας.

Ο επιχειρηματίας μάλιστα φαίνεται πως λάμβανε κάποια στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του επιχειρηματία, το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν στην περιοχή της δολοφονίας.

«Είμαι σοκαρισμένη. Είχα ρεπό χθες, ήρθα σήμερα στη δουλειά μου και είδα μπροστά μου τα καμένα εξαρτήματα από το αυτοκίνητο του αφεντικού μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πάντα είχε μαζί του ασφάλεια. Λυπάμαι πολύ. Προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να καταφέρω να μπω στο σπίτι, καθώς υπάρχει ισχυρή ασφάλεια», λέει στο MEGA η οικιακή βοηθός του 59χρονου.

Οι Αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφάλειας της περιοχής που μπορεί να κατέγραψαν τους δράστες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyz1z3y71tz5)

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Αν και η οικιακή βοηθός ισχυρίστηκε στο MEGA πως ο Χρήστος Γιαλιάς είχε πάντα μαζί του ασφάλεια, ο γαμπρός του υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας δεν είχε πάντα μαζί του σωματοφύλακες, παρά μόνο όταν πήγαινε να κλείσει μία μεγάλη δουλειά ή να εισπράξει τα χρήματα από τις επιχειρήσεις του.

Όλα δείχνουν πως οι εκτελεστές δεν ήθελαν απλά να στείλουν ένα μήνυμα, αλλά ότι ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό τον επιχειρηματία.

Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών, ενώ στρέφονται για απαντήσεις στο παρελθόν του επιχειρηματία.

Φαίνεται πως ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για μία υπόθεση που αφορούσε οπλισμό, για τον οποίον δεν κατείχε νόμιμη άδεια.

Εκείνο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το 2018 δολοφονήθηκε η εν εν διαστάσει σύζυγος του επιχειρηματία έξω από το σπίτι της. Μετά από έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε πως ο επιχειρηματίας δεν είχε εμπλοκή στη δολοφονία της συζύγου του, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη ατόμο για τη δολοφονία.