Με το βλέμμα στραμμένο στη γειτονική Αλβανία βρίσκονται οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναζητώντας τους δράστες της δολοφονίας του Χρήστου Γιαλιά. Οι αστυνομικοί ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του πετυχημένου επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα, στον οποίο έστησαν ενέδρα θανάτου τουλάχιστον δύο άνδρες, ίσως και παραπάνω.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Στο μικροσκόπιο των ερευνών ένα μαύρο αυτοκίνητο - Όλα δείχνουν συμβόλαιο θανάτου

Η φονική ενέδρα είχε στηθεί μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του, ενώ επέστρεφε από την επιχείρησή του. Οι δολοφόνοι φαίνεται πως γνώριζαν το καθημερινό δρομολόγιο του 59χρονου επιχειρηματία, όπως επίσης το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του τους προσωπικούς του φρουρούς. Με ένα Καλάσνικοφ τον γάζωσαν και στη συνέχεια, αφού έβαλαν φωτιά στο όχημα, πέταξαν μέσα το όπλο της επίθεσης, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0ic9c6ch35)

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: "Η εκτέλεση ήταν επαγγελματική", υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Η εκτέλεση ήταν επαγγελματική, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση και είναι παρεμφερής με τον τρόπο δράσης συγκεκριμένων ομάδων. Οι καταθέσεις που λαμβάνονται από συγγενικά πρόσωπα αλλά και πρόσωπα με τα οποία είτε συνεργαζόταν είτε είχαν συνεργαστεί με τον επιχειρηματία, συνεχίζονται από τους αστυνομικούς, που θεωρούν πως εάν καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες, θα φτάσουν και στον ηθικό αυτουργό.

Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε την ίδια κατάληξη με την πρώην σύζυγό του, τη Φρίντα Καρζή, η οποία το 2018 είχε πέσει νεκρή με δύο σφαίρες κατά τη διάρκεια ληστείας. Ή τουλάχιστον έτσι είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ο ένας εκ των δραστών, ο οποίος συνελήφθη λίγο καιρό αργότερα. Σαν αιτία ανέφερε πως γνώριζαν ότι η άτυχη γυναίκα ήταν τακτική θαμώνας του Καζίνο Λουτρακίου και αποφάσισαν να τη ληστέψουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0i03pcgw6h)

Το γεγονός όμως ότι έβαλαν μηχανισμό γεωεντοπισμού (GPS tracker) αλλά και σε συνδυασμό ότι τη σκότωσαν, ενώ απλά θα μπορούσαν να της είχαν πάρει τα χρήματα και να φύγουν, είναι ευρήματα που προβληματίζουν τους αστυνομικούς. Ειδικά μάλιστα μετά και τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να αποκλείουν το παραμικρό, με την οικογένεια του άτυχου επιχειρηματία να παραμένει ενωμένη, τα τρία του παιδιά και η δεύτερη σύζυγος, οι οποίοι ζητούν από την Αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες της φονικής ενέδρας αλλά και ο ηθικός αυτουργός.