Πέντε αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (8/2/2024), σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού και Βουπρασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία, αρπαγή και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Εύβοια: Εργατικό δυστύχημα σε γνωστό εργοστάσιο - Ένας νεκρός

Ειδικότερα, οι πέντε συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, κατηγορούνται ότι εισήλθαν σε μονοκατοικία στα Καβάσιλα Ηλείας, όπου διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον με την άσκηση σωματικής βίας απήγαγαν τρεις αλλοδαπούς άνδρες.

Μπήκαν σε μονοκατοικία στην Ηλεία που διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή μαχαιριών και σωματικής βίας τους αφαίρεσαν 12.680 ευρώ και κινητά τηλέφωνα – Απήγαγαν άλλα τέσσερα άτομα

Στη συνέχεια, μπήκαν σε κατοικία στο Ψάρι Ηλείας, όπου διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων αφαίρεσαν 12.680 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον με την άσκηση σωματικής βίας απήγαγαν ακόμη τέσσερις αλλοδαπούς άνδρες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και από πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε κατηγορούμενοι στη Μυρσίνη Ηλείας και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη των ληστειών και αρπαγών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των επτά απαχθέντων αλλοδαπών ανδρών.