Το μπάνιο όπως όλοι γνωρίζουμε χρειάζεται τακτικό καθάρισμα και φροντίδα για να μη μετατραπεί σε εστία μικροβίων και βακτηρίων. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια που καταβάλλετε για τη φροντίδα της υγιεινής του, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα καλό. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν το απολυμαίνετε σωστά αλλά γιατί υπάρχουν και ορισμένα σημεία που δεν φαντάζεσθε ότι συγκεντρώνουν τόση βρομιά.

  • Το κυπελλάκι οδοντοβουρτσών
Κι όμως… Έρευνα αναφέρει ότι το κυπελλάκι της οδοντόβουρτσας είναι το τρίτο πιο βρόμικο αντικείμενο του σπιτιού, καθώς είναι γεμάτο μικρόβια. Και σε αυτό δεν μαζεύονται μόνο μικρόβια από τα δόντια σας μετά το πλύσιμο, αλλά και βακτήρια από άλλα σημεία του μπάνιου. Για να το καθαρίσετε, θα πρέπει να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να σκοτώνετε τα μικρόβια. Αν δεν έχετε πλυντήριο, μπορείτε απλά να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Η τουαλέτα
Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα από τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου είναι η τουαλέτα. Ο λόγος είναι -πέρα από τον προφανή- ότι τραβώντας το καζανάκι μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια σε όλο το μπάνιο. Μία πολύ καλή λύση είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι. Πού και πού -τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα- καλό θα ήταν να περνάτε την επιφάνεια της λεκάνης με οινόπνευμα.
  • Το χαλάκι του μπάνιου
Στη λίστα με τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου βρίσκεται και το χαλάκι. Αν δεν απλώνετε το χαλάκι του μπάνιου να στεγνώνει ύστερα από κάθε μπάνιο ή ντους, τότε μαζεύονται πάνω του μικρόβια αλλά αναπτύσσεται και μούχλα. Για να το καθαρίζετε, βάζετέ το στο πλυντήριο ρούχων ή μπορείτε να το πλένετε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι.
  • Οι βρύσες και οι λαβές των βρυσών
Πέρα από τα βακτήρια που μεταφέρονται από την τουαλέτα στις βρύσες σας, οι βρύσες είναι τα αντικείμενα που αγγίζονται περισσότερο σε ένα μπάνιο. Όποιος μπαίνει στο μπάνιο σας κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει τις βρύσες και τις λαβές τους. Για να τις καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξίδι ή λίγο οινόπνευμα. Ψεκάστε λίγο σε ένα καθαρό πανί και περάστε την κάθε βρύση με αυτό.
  • Ο νιπτήρας
Στο νιπτήρα του μπάνιου σας κάνετε πολλά πράγματα. Πλένετε τα χέρια σας, το πρόσωπό σας και τα δόντια σας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί ένα από τα πιο βρόμικα πράγματα που υπάρχουν στο μπάνιο σας. Για να τον καθαρίσετε θα πρέπει να τον τρίψετε καλά με ξίδι ή λεμόνι έτσι ώστε να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.
  • Η μπανιέρα
Είτε κάνετε μπάνιο είτε κάνετε απλά ντους τα βακτήρια από το σώμα σας κολλάνε στα πλάγια της μπανιέρας μετατρέποντάς την σε ένα από τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου σας.
  • Το σφουγγάρι
Το σφουγγάρι που τρίβετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ντους έχει απίστευτα πολλά βακτήρια από το σώμα σας, ενώ μπορεί να αναπτύξει και μούχλα. Είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε απλώνοντάς το στην απλώστρα για να στεγνώνει ύστερα από κάθε μπάνιο σας.