Σε μία νέα συνεργασία προχώρησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών Mohamed bin Zayed (MBZUH) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συγκεκριμένα, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Χαράλαμπο Φειδά, και την Δρ Karima Matar AlMazrouei, η οποία είναι εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου MBZUH.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, παρουσία του Πρίγκιπα Mohamed Rashid Al Hameli και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του MBZUH ενώ από την πλευρά του ΑΠΘ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητής Νικόλαος Μαγγιώρος, και η Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Αγγελική Ζιάκα.

Το Μνημόνιο προβλέπει την ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, όπως είναι της θεολογίας, της θρησκείας, του πολιτισμού και της γλώσσας. Επίσης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή καθηγητών και φοιτητών, τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και θερινών σχολείων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.