Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρνόπουλο, και για συγγενικά του πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί χρηματικά ποσά.
Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μιλώντας για την υπόθεση του Κώστα Πολυχρονόπουλου ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχει υπόθεση Πολυχρονόπουλου; νομικά και δικαστικά δεν υπάρχει υπόθεση».



Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Γιατί νομικά και δικαστικά δεν υπάρχει ακόμα υπόθεση

Η δημοσιογράφος του MEGA και δικαστική συντάκτρια Άννα Κανδύλη εξήγησε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πόρισμα από την Αρχή Ξεπλύματος το οποίο καταλήγει σε κάποια ευρήματα. Η κατακλείδα αυτού του πορίσματος είναι ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Έτσι, σε αυτή την φάση θα κληθεί ο εισαγγελέας αυτά που λέει το πόρισμα της Αρχής να τα κάνει αποδείξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου εξήγησε γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν αναγνωρίζεται σε νομικό επίπεδο η απάτη: «Ενόσω δεν υπάρχει νομικό πρόσωπο, που μπορεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, και ο δωρητής γνωρίζει ότι δίνει σε ιδιώτη μία δωρεά επαφίεται στην ηθική του, στη καλή του θέληση».

O Σταύρος Μπαλάσκας εκτίμησε ότι το μεγάλο κενό στην υπόθεση του κ. Πολυχρονόπουλου εντοπίζεται: «Ο Πολυχρονόπουλος δεν βρίσκεται να έχει πάρει χρήματα και να τα έχει αποθηκεύσει για δικό του όφελος ή να τα έχει επενδύσει κάπου ή να έχει κάνει αγορές. Εκεί λοιπόν, υπάρχει το μεγάλο ”λευκό”. Και για αυτό είμαι με αυτά που λέει ο κ. Πολυχρονόπουλος».