Το κουβάρι της υπόθεσης προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές γύρω από το καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Το πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης που πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με ποινή 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019 έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί, όπως μεταδίδει στο MEGA, η δικαστική συντάκτρια Βάσω Παλαιού.

Οι όροι αποφυλάκισης του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της φωτιάς» που του είχαν επιβληθεί ήταν πολύ αυστηροί κι ήταν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να δίνει το παρών στο Α.Τ. της περιοχής του 6 φορές το μήνα. 

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia για τον οποίο είπε στην απολογία του ότι ήταν επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του σε βενζινάδικο και φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην απολογία του το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι ειλικρινής, δεν είμαι άνθρωπος που δεν ξέρω από όπλα. Γνώριζα πως δε θα έσωζαν την κατάσταση ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα όπλα. Της έλεγα ότι είναι άχρηστο. Δεν είχαμε συμφωνήσει απόλυτα σε αυτό και δεν ήθελα να επιμείνω».

Σύμφωνα με την δικαστική συντάκτρια του MEGA οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του καταδικασμένου τρομοκράτη θα είναι  να καταθέσουν αίτημα αναστολής της ποινής που του επιβλήθηκε. 

Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι που βρέθηκε στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα των Αρχών το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2fwxh4kupl)

Φοβόταν για τη ζωή του το πρώην μέλος των «Πυρήνων»

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia για τον οποίο είπε στην απολογία του ότι ήταν επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του σε βενζινάδικο και φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος.

«Έβλεπα διαρκώς νέες δολοφονίες και επέλεξα να νοικιάσω άλλο σπίτι στην Αθήνα. Θεωρούσα ότι μπορούσε να στοχοποιηθεί η οικία μου. Όταν έφυγα από το σπίτι με ενημέρωσε ότι προμηθεύτηκε ένα πιστόλι. Εγώ δεν συμφωνούσα».

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν: «Προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που έφερε τα τρία μαχαίρια και το πιστόλι με τα φυσίγγια. Ο ισχυρισμός του ότι ανήκαν στην σύντροφο του, δεν αποδείχθηκε. Αντιβαίνει στους κανόνες της λογικής ότι η σύζυγος του μεταβαίνει στην Ομόνοια για να αγοράσει πιστόλι χωρίς να ξέρει να το χρησιμοποιεί. Ζητώ την ενοχή του, όπως κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών».

Ο δικηγόρος του 45χρονου δήλωσε: «Είχε σχηματιστεί μια δικογραφία με τέσσερα άτομα τα οποία μεταξύ τους δεν είχαν καμία απολύτως σχέση. Ο εντολέας μου ήταν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατοχή ενός πιστολιού και ουσιαστικά δικάστηκε για αυτό χωρίς να πάρει τριήμερο, μάλλον του στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει τριήμερο και να προετοιμάσει την υπεράσπιση του και να πάρει μια αναβολή».

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο ΟΥΚάδες – Μόνο πλημμεληματικές κατηγορίες

Την ίδια ώρα, οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας όρος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. 

Ο δικηγόρος των ΟΥΚάδων, Ευάγγελος Καντιάνης ανέφερε: «Εμένα μου προκαλεί απορία ποιος νους ύφανε και τροφοδότησε από χθες, τα οποία δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και συνεχίζεται και σήμερα διαπόμπευση των εντολέων μου».

 

Ο πληροφοριοδότης και τα εκρηκτικά

Η ταυτόχρονη επιχείρηση με τις 4 συλλήψεις ξεκίνησε μετά από πληροφορία που έφτασε στην αστυνομία ότι συγκεκριμένα άτομα κατείχαν όπλα και εκρηκτικά. Η μέχρι στιγμής έρευνα πάντως έχει δείξει ότι οι εμπλεκόμενοι δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ωστόσο, «φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνονται τα 11 κινητά τηλέφωνα και οι 5 υπολογιστές που κατασχέθηκαν αλλά και ένα τετράδιο με σημειώσεις που είχε το μέλος των Πυρήνων προκειμένου να διαπιστωθεί από πού και γιατί είχε προμηθευτεί εκείνος το όπλο ,τα κομάντο των ΟΥΚ την μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών αλλά και πού θα τα χρησιμοποιούσαν. 

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κα Δημογλίδου σημείωσε: «Δεν έχει αποδειχθεί η σχέση μεταξύ των 4 αυτό το ξεκαθαρίζω, παρά μόνο ότι κατείχαν όπλα και εκρηκτικά και πιθανό θα υπήρξε κάποια εγκληματική ενέργεια». 

Η αστυνομία σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν θεωρούσε πως σε ανύποπτο χρόνο θα σημειωνόταν ένα δυνατό και αιματηρό χτύπημα που έπρεπε πάση θυσία να αποτραπεί. Αυτό τόνισε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας το τελευταίο διάστημα. 

«Επείγει η αποκάλυψη και η εξάρθρωση της ομάδας ή των ομάδων που ομνύουν στην ένοπλη βία», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι αστυνομικοί πάντως ξεψαχνίζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους τόσο για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, όσο και για τον πόλεμο που μαίνεται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2cihw383nl)

Oι δύο ΟΥΚάδες υπηρετούσαν στην ίδια υπηρεσία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του MEGA Κατερίνα Νώντα, οι δύο ΟΥΚάδες φαίνεται πώς γνωρίζονταν, καθώς ήταν σε διοικητικές θέσεις στην ίδια υπηρεσία. Μάλιστα, ο πορτιέρης σε γνωστό αθηναϊκό κλαμπ είναι αδελφός ενός εκ των δύο ΟΥΚάδων. 

Στο σπίτι ενός ΟΥΚα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, χειροβομβίδα και φυσίγγια, ενώ στο σπίτι του άλλου ΟΥΚα βρέθηκαν φυσίγγια.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι αν χρησιμοποιούνταν όλη αυτή η εκρηκτική ύλη θα ήταν δυνατό ένα χτύπημα ικανό να επιφέρει απώλειες και σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του MEGA, ο ένας εκ των δύο ΟΥΚάδων φαίνεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με δολοφονημένο μέλος  της Greek Mafia.