Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιήθηκαν στα νότια παράλια της Κρήτης μέσα σε ένα 24ωρο. Συνολικά εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 179 μετανάστες από το Λιμενικό.
Διαβάστε ακόμα: Συναγερμός στην Κρήτη: Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε πάνω από 90 μετανάστες

Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών σε ένα 24ωρο

Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 72 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.

Αργότερα, την ίδια μέρα, εντοπίστηκαν 43 πρόσφυγες και μετανάστες στην παραλία Ίλιγγας των Σφακίων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Χανιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου, επίσης, ένα ακόμη σκάφος έμεινε ακυβέρνητο 45 μίλια νότια των Καλών Λιμένων, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και υπήρξε σήμα από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα εμπορικά πλοία, τα οποία κατάφεραν να περισυλλέξουν τους 64 επιβαίνοντες. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου όπου αποβιβάστηκαν με τη συνδρομή του τοπικού Λιμενικού Σταθμού. Σε συνολικά τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι διωκτικές αρχές σε Ηράκλειο και Χανιά.

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: Επιβεβλημένη ανάγκη λήψης μέτρων

Για επιβεβλημένη ανάγκη λήψης μέτρων, λόγω των συνεχών αφίξεων μεταναστών στην Κρήτη, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Λιμενικών του νησιού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων στην υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι λιμενικοί σταθμοί τη Νότια Κρήτη, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα Σφακιά την Παλαιόχωρα και τη Γαύδο. “Οι συνεχόμενες ροές μεταναστών έχουν αποδεδειγμένα πλέον μετατρέψει την νότια Κρήτη σε πύλη εισόδου”, τονίζεται στην ανακοίνωση.