Ουρές έχουν σχηματιστεί στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκίνησε να εφαρμόζεται από σήμερα ενδελεχής έλεγχος σε όσους εισέρχονται.

Μάλιστα, από σήμερα λειτουργεί μόνο η κεντρική πόρτα του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην είσοδο, καθώς χιλιάδες άτομα εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια.

Ακόμα, στη σκιά της χθεσινής επίθεσης με τη βόμβα που βρέθηκε σε φάκελο, έλεγχο διενήργησε νωρίς το πρωί αστυνομικός με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της Κ-9 που ανιχνεύει εκρηκτικές ουσίες.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνη βόμβα περιείχε ο φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο

oures_dikastiko_megaro_thessalonikis
oures_sta_dikasthria

Επικίνδυνη βόμβα περιείχε ο φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο

Επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε τελικά ο ύποπτος φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, Δευτέρα 12/02.

Ο φάκελος προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις έγινε αντιληπτό το ύποπτο περιεχόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές και τα Δικαστήρια εκκενώθηκαν.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο Δικαστικό Μέγαρο - Βρέθηκε ύποπτος φάκελος

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, o φάκελος ήταν παγιδευμένος και θα εκρήγνυτο μόλις τον άνοιγε ο παραλήπτης του.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προχώρησαν άμεσα στην εξουδετέρωση της βόμβας.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.

Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

*Πηγή: thesstoday.gr