Στις φλόγες τυλίχθηκε σπίτι στη Λέσβο, στο οποίο διέμενε μία μητέρα με τα ανήλικα παιδιά της.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν αμέσως στο σημείο, έσβησαν τη φωτιά και απεγκλώβισαν όλα τα μέλη της οικογένειας με ασφάλεια.

*Διαβάστε εδώ: Εύβοια: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Νέα Αρτάκη (Εικόνες & Βίντεο)

Ωστόσο, οι φλόγες είχαν προλάβει να καταστρέψουν το διαμέρισμα.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες πήραν μαζί τους την οικογένεια που δεν είχε πού να πάει μέσα στη νύχτα και επέστρεψαν στα γραφεία του Σώματος.

Εκεί, διανυκτέρευσαν όλοι μαζί, με το όλο θέμα να προκαλεί θαυμασμό τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στους χρήστες των social media που μαθαίνουν τα όσα έγιναν.


Πώς ξέσπασε η φωτιά

Το περιστατικό συνέβη σε σπίτι στην οδό Κυδωνιών στον Συνοικισμό, στη Μυτιλήνη, όταν για άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και εκκενώθηκε το σπίτι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει στο σπίτι της άτυχης οικογένειας.

Η μητέρα με τα δύο παιδιά της ήταν σε κατάσταση σοκ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, δεν υπήρχε κάποιος συγγενής στην πόλη για να τους φιλοξενήσει, ούτε και μπορούσε να βρεθεί λύση.

Οι πυροσβέστες υπό αυτές τις συνθήκες ανέλαβαν δράση και παρά το γεγονός ότι υπηρεσιακώς δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, πήραν την οικογένεια στα γραφεία της Πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη προσωρινά, με την προοπτική όταν ξημερώσει να ειδοποιηθεί ο Δήμος και να βρεθεί λύση για τη στέγαση των ανθρώπων.

Πράγματι το πρωί ενημερώθηκε για το περιστατικό η αρμόδια αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη, η οποία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον δήμαρχο έσπευσαν να βρουν λύση για τη φιλοξενία της μητέρας και των παιδιών.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, όταν η μητέρα ξεπέρασε το σοκ, ενημέρωσε τον δήμο και τις Αρχές ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται φιλοξενία και πως προσωρινά θα μείνει με τα παιδιά της σε συγγενείς της στην περιοχή του Πλωμαρίου.