Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 70χρονου δράστη της τριπλής δολοφονίας στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα αναζητούν οι αρχές. Ο αιγυπτιακής καταγωγής επιστάτης της οικογένειας Καρνέση εργάζονταν εκεί για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες, αλλά το πρωί της Δευτέρας (12/02) μπήκε αποφασισμένος στην ναυτιλιακή να σκοτώσει και να εκδικηθεί εκείνους που τον απέλυσαν.

Οι καταθέσεις μαρτύρων που φέρνει στο φως το MEGA περιγράφουν καρέ-καρέ τα 20 λεπτά του τρόμου μέσα στα οποία ο 70χρονος αναζητεί τα μέλη της οικογένειας Καρνέση για να τα σκοτώσει, προειδοποιώντας παράλληλα άλλους εργαζόμενους να απομακρυνθούν. Οι μαρτυρίες όσων  βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Άρη, ένα τόσο γνώριμο πρόσωπό σε εκείνους, είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Ο 70χρονος δράστης ανέβηκε τα σκαλιά της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, αναζητώντας την Μαρία Καρνέση. Όποιον άλλον έβλεπε στο διάβα του, τον παρότρυνε να απομακρυνθεί.

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Σήμερα θα τελειώσουν όλα» έλεγε ο δράστης

«Μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα» λέει στο MEGA μάρτυρας.

«Ήταν άνθρωπος της οικογένειας»

Στην αρχή πήγε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, εκείνη δεν δέχθηκε να μιλήσουν και κλείδωσε την πόρτα. Τότε, ο Άρης κλείδωσε την Δέσποινα στο δικό της γραφείο και επέστρεψε.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά σε όλο το εφιαλτικό σκηνικό μίλησε στο MEGA. «Πρώτα κλείδωσε την κυρία Δέσποινα στο γραφείο της, πήρε το κλειδί και το έριξε μετά κάπου, δεν ξέρω που και μετά κατέβηκε κάτω στον όροφο της κυρίας Μαρίας. Αλλά αυτό ξεκινάει από το θέμα ότι πρώτα από όλα κλείδωσε την κυρία Δέσποινα στο γραφείο της για να μην την πειράξει. Αυτός ο άνθρωπος, ήταν άνθρωπος της οικογένειας και εγώ είμαι 25 χρόνια εδώ και ξέρω πολύ καλά ότι ήταν άνθρωπος της οικογένειας και όλοι ήτανε μαζί του, πίνανε, τρώγανε μαζί του, τον κρατούσαν στις γιορτές που κάνανε. Σε όλα ήταν και ο Άρης μέσα. Η διένεξη ξεκίνησε όταν άρχισαν οι προστριβές μεταξύ της οικογένειας» ανέφερε.

«Ήταν ένα άγριο έγκλημα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση

«Ο άνθρωπος αυτός πήγε στοχευμένα όπως λένε. Δεν δικαιολογεί κανένας λόγος αυτή του την ενέργεια ούτε μπορούμε να συζητάμε για βρασμό ψυχικής ορμής. Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, ήταν ένα άγριο έγκλημα», είπε ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση.

Γλυφάδα: Η στιγμή της δολοφονίας

Εργαζόμενος που είδε την άγρια δολοφονία της Μαρίας Καρνέση περιγράφει στο MEGA σοκαρισμένος: «Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος.  Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα».

Και προσθέτει: «Κατέβηκε η κυρία Μαρία, ο θεός να την συγχωρέσει, κάτω τρέχοντας και φώναζε ‘’βοήθεια, πεθαίνω’’ και από πίσω έτρεχε εκείνος. ην πυροβόλησε όταν ήταν κάτω από το γραφείο, όχι όταν ήταν πάνω στο γραφείο. Η κυρία Μαρία είχε έρθει και είχε κρυφτεί κάτω σε εμάς και την πυροβόλησε σαν χαριστική βολή. Πρώτα πυροβόλησε την κυρία Μαρία, πυροβόλησε τον Αντώνη και τρίτο τον Κουκουλάρη. Πιστεύω με αυτήν είχε τη διένεξη (με την Μαρία). Ο Βλασάκης δεν νομίζω ότι μπορεί να την βοήθαγε την Μαρία.  Αφού της έδωσε την χαριστική βολή, έφυγε κατέβηκε κάτω στο υπόγειο και αυτοκτόνησε».

Είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ο Άρης τα τελευταία χρόνια ήταν υπάλληλος αποκλειστικά του Σπύρου Καρνέση, μετά την απόλυση του από την εταιρεία, καθώς φαίνεται να είχε πάρει θέση στην διαμάχη μεταξύ των αδελφών.

«Ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία ο οποίος είχε απολυθεί πέρυσι, τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 χρήματα σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;», προσθέτει ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησε»

Αλλά και η στιγμή που πέφτουν νεκροί ο Αντώνης Βλασσάκης και ο ηρωικός καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης είναι συγκλονιστική, όπως περιγράφει αποκλειστικά ο μάρτυρας στο MEGA. «Εκεί ήμουνα, εκεί ήμουνα και όταν τους σκότωσε. Φώναζε (στον Βλασάκη) ‘’και εσύ θέλεις να με βγάλεις έξω;’’, του είπε. Επί λέξη, αφού δίπλα μου ήτανε… Ο κύριος Αντώνης ήταν έξω, στην πόρτα του (γραφείου του). Βγήκε έξω στην πόρτα του με το που άκουσε τους πυροβολισμούς και του έκλεισε την πόρτα. Προσπαθούσε να τον εμποδίσει. Του λέει ‘’σταμάτα’’, του σήκωσε το ένα το χέρι, το θυμάμαι δηλαδή, η εικόνα είναι… ‘’Σταμάτα’’, του λέει. ‘’Και εσύ θέλεις να με βγάλεις από το σπίτι’’ και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησε. Του είπε ‘’και εσύ θέλεις να με πετάξεις;’’. Επί τόπου, αυτό που σας λέω είναι πραγματικότητα. Δεν έτρεξε, δεν έτρεξε, έκανε λάθος, σάστισε πολύ» όπως αναφέρει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: