Ένα επικίνδυνο περιστατικό σε φυλασσόμενη διάβαση τρένου, όπου η μπάρα παραμένει ανεβασμένη ενώ έρχεται το τρένο κατέγραψε βίντεο που προκάλεσε σάλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Live News, η κατάσταση στην λειτουργία του ΟΣΕ παραμένει εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνη, όχι μόνο στα μεγάλα δρομολόγια εκτός Αθήνας, αλλά και μέσα στις πόλεις.

Κυριακή, 7 το απόγευμα στη διασταύρωση της Κωνσταντινουπόλεως με την Ανδρομάχης, στο Μεταξουργείο. Οδηγοί αυτοκινήτων που βλέπουν την μπάρα ανεβασμένη συνεχίζουν την πορεία τους προς την ισόπεδη διάβαση. Όμως ακούν το σφύριγμα από τραίνο που έρχεται κι ευτυχώς σταματούν εγκαίρως.

Το αδιανόητο περιστατικό καταγράφει σε βίντεο διερχόμενος οδηγός. Στη διάβαση υπάρχει φυλάκιο, όμως ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης δεν φαίνεται να είναι στο σημείο. Από τύχη δεν συνέβη τραγωδία λέει στην «Κοινωνία ώρα MEGA» ο οδηγός που κατέγραψε το βίντεο.

 «Οταν συνειδητοποίησα με το που πλησίαζα ότι το τρένο πήγαινε σιγά-σιγά και σφύριζε πάρα πολλές φορές έβλεπα τα αυτοκίνητα να περνάνε τις γραμμές και οι προστατευτικές μπάρες να μην έχουν κατέβει. Κι απ ότι βλέπετε στο βίντεο, καταλαβαίνετε ότι μπορεί να γινόταν οτιδήποτε», ανέφερε ο οδηγός.

Η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ανέδειξε το περιστατικό. Η προβολή του βίντεο στα social media προκάλεσε σάλο. Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό ο ΟΣΕ διευκρινίζει ότι εκείνη την ημέρα είχε σπάσει η μπάρα στη γραμμή καθόδου αλλά λειτουργούσε η μπάρα στη γραμμή ανόδου.

 «Η δυσκολία της κυκλοφορίας λόγω της ζημιάς που αποφαίνεται στο εν λόγω βίντεο περί την ώρα 19:30 έγινε μετά από προσπάθεια του ισοπεδοφύλακα να εξασφαλίσει πρώτα την ελεύθερη κυκλοφορία επί της γραμμής καθόδου που υπήρχε το σπασμένο από όχημα δρύφακτο, ακινητοποιώντας τα οδικά οχήματα και ακολούθως πηγαίνοντας γρήγορα στο φυλάκιο το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα, για να κατεβάσει το εν λειτουργία δύφρακτο επί της γραμμής ανόδου, με το μπουτόν».

Όμως, αυτό το περιστατικό φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό.

 «Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που περνούν καθημερινά από εδώ κι έχουν γίνει μάρτυρες ανάλογων περιστατικών», αναφέρουν μάρτυρες.

 «Ήμουν κι εγώ αυτόπτης μάρτυρας μια φορά. Ήμουν δεύτερο αμάξι, δεν είχαν πέσει οι μπάρες και βγήκε μια κυρία και έκανε με τα χέρια της νόημα για να μην περάσουν τα αυτοκίνητα. Έγινε πριν από ένα μήνα», λένε άλλες μαρτυρίες.

Εικόνες κυκλοφοριακής αναρχίας σε μια διασταύρωση κεντρική όπου κινούνται αυτοκίνητα, τρένα και πεζοί.