Ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που υποδέχεται τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «o Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια». Μάλιστα συμπληρώνει: «Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

Τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού που έκανε την πρώτη αναγγελία γάμου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια χθες θα τελέσει ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

Η αναγγελία γάμου δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα». 

anaggelia


Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: "Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του"

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, που θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, είπε: «Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά έναn γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια. Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις. Περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου, αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν».

«Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν τοn γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον. Εγώ είμαι αρμόδιος, έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελέσω τοn γάμο, αλλά εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει τοn γάμο»,
συνέχισε.

«Αυτή η ρύθμιση ήρθε να θεραπεύσει ένα νομικό κενό, εμείς στα ανθρώπινα δεν δεχόμαστε καμία εξαίρεση και θεωρούμε ότι απέναντι στο Σύνταγμα είμαστε όλοι ίσοι», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους.